search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:16
MENU CLOSE

Άμεση ή έμμεση στρατιωτική βοήθεια θα προσφέρουν οι ευρωπαίοι εταίροι στη Γαλλία

25.11.2015 19:51
Άμεση ή έμμεση στρατιωτική βοήθεια θα προσφέρουν οι ευρωπαίοι εταίροι στη Γαλλία - Media

Oι 27 εταίροι της Γαλλίας στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα παράσχουν άμεση ή έμμεση στρατιωτική υποστήριξη στις επιχειρήσεις που διεξάγει η Γαλλία στο εξωτερικό, κυρίως στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα ενώπιον των βουλευτών ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

 

Oι 27 εταίροι της Γαλλίας στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα παράσχουν άμεση ή έμμεση στρατιωτική υποστήριξη στις επιχειρήσεις που διεξάγει η Γαλλία στο εξωτερικό, κυρίως στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα ενώπιον των βουλευτών ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

«Τα 27 (υπόλοιπα) κράτη μέλη (της ΕΕ) αποφάσισαν να προσφέρουν στήριξη στη Γαλλία, είτε υπό τη μορφή μια άμεσης υποστήριξης στο θέατρο (των επιχειρήσεων) στη Συρία είτε υπό τη μορφή μιας έμμεσης υποστήριξης στις επιχειρήσεις μας στο Λεβάντε είτε υπό τη μορφή μιας έμμεσης υποστήριξης σε άλλα μέτωπα όπου οι γαλλικές δυνάμεις επιχειρούν» επισήμανε ο υπουργός χωρίς να διευκρινίσει το είδος αυτής της βοήθειας που ζήτησε το Παρίσι μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

Προς το παρόν, η Γερμανία ανακοίνωσε ότι θα στείλει 650 στρατιώτες στο Μαλί ενώ η Βρετανία έθεσε στη διάθεση των γαλλικών καταδιωκτικών την αεροπορική της βάση στην Κύπρο.

Η βοήθεια προς τη Γαλλία εκ μέρους όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επιτρέψει «να υπάρξει μια ελάφρυνση των δυνάμεών μας, ένας επαναπροσανατολισμός και μία καλύτερή χρήση των δυνατοτήτων μας» δήλωσε με ικανοποίηση ο Λε Ντριάν, κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης με θέμα την παράταση κατά τρεις μήνες των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Γαλλίας στη Συρία.

«Αυτή η συλλογική δράση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκίνησε η Γαλλία, μέσω της ενεργοποίησης του άρθρου 42,7 της Συνθήκης της Λισαβόνας, είναι μια σημαντική είδηση» προσέθεσε ο υπουργός.

«Η Ευρώπη αισθάνεται ότι την αφορά απόλυτα η στρατιωτική δράση που εμείς θα αναλάβουμε» με στόχο να εξουδετερώσουμε την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος που ανέλαβε την ευθύνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι (130 νεκροί και 350 τραυματίες), υπογράμμισε ο ίδιος.

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία την παράταση των αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:15