28/11/2020 18:59:19

Τελικά ο Ομπάμα δεν κλείνει το Γκουαντάναμο - Έγκριση 571 δισ. για την άμυνα της χώρας

Τελικά ο Ομπάμα δεν κλείνει το Γκουαντάναμο -  Έγκριση 571 δισ. για την άμυνα της χώρας - Media

 

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε ένα εκτεταμένο σχέδιο νόμου που αφορά την πολιτική της άμυνας της χώρας χθες και το οποίο εγκρίνει το ποσό 571,6 δισ. ευρώ (607 δισ. δολαρίων) για έξοδα άμυνας της χώρας.

Ο νέος νόμος επίσης δυσχεραίνει το κλείσιμο της στρατιωτικής φυλακής στον όρμο Γκουαντάναμο, στην Κούβα. Νωρίτερα το Νοέμβριο, ο Λευκός Οίκος είχε καταστήσει σαφές ότι ο Πρόεδρος θα υπογράψει το σχέδιο νόμο παρά τη διαφωνία του για τη συνεχιζόμενη χρήση του Γκουαντάναμο. Ο Ομπάμα είχε υποσχεθεί εδώ και καιρό ότι θα κλείσει τη φυλακή, αλλά υπέγραψε το σχέδιο νόμου γιατί οι βουλευτές αντιτίθενται στην μεταφορά των κρατουμένων από το Γκουαντάναμο σε αμερικανικές φυλακές.

Μεταξύ άλλων, ο νέος νόμος επιτρέπει τη χρηματοδότηση του στρατού της Ουκρανίας με 282,5 εκατομμύρια ευρώ (300 εκατ. δολάρια) και περικοπές σε προγράμματα μεταξύ των οποίων και η εκπαίδευση Σύρων επαναστατών για να αντιμετωπίσουν το Ισλαμικό Κράτος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.