search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:30
MENU CLOSE

«Βλέπουν» Πυρήνες της Φωτιάς πίσω από τη βόμβα στο ΣΕΒ

26.11.2015 07:29
«Βλέπουν» Πυρήνες της Φωτιάς πίσω από τη βόμβα στο ΣΕΒ - Media

Στην… ταυτότητα των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης που “χτύπησε” τα γραφεία του ΣΕΒ προσανατολίζεται η αστυνομία βάσει των στοιχείων που έχει συλλέξει.

 

Στην… ταυτότητα των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης που “χτύπησε” τα γραφεία του ΣΕΒ προσανατολίζεται η αστυνομία βάσει των στοιχείων που έχει συλλέξει.

Σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο” ο  μεταλλικός φορέας της βόμβας (κατσαρόλα ή μεταλλικό κουτί καφέ) και η πιθανή πρόσμιξη ζελατινοδυναμίτιδας με ANFO (νιτρικό αμμώνιο και πετρέλαιο), κατευθύνουν τις έρευνες προς ασύλληπτα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα (καταζητούμενη Πόλα Ρούπα), της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και άλλων «θυγατρικών» της, όπως 6η Δεκέμβρη και Επαναστατική Ανατροπή.

Ταυτόχρονα από την εξερεύνηση των ευρημάτων του μηχανισμού, οι αρχές βλέπουν ομοιότητες με την ατόφια βόμβα της «Αναρχικής Κοινοπραξίας Επίθεσης», που εξουδετερώθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2014 έξω από υποκατάστημα τράπεζας στο Χαλάνδρι.

Πρόκειται για την ομάδα που στην προκήρυξή της έκανε λόγο για «μια αντάρτικη ενέργεια αλληλεγγύης στον αναρχικό αιχμάλωτο Νίκο Ρωμανό», ο οποίος εκείνη την περίοδο βρισκόταν σε απεργία πείνας.

Αυτό κάνει την αστυνομία να πιστεύει ότι η επίθεση έχει σχέση με το διαδικτυακό προσκλητήριο του Νίκου Ρωμανού και του Παναγιώτη Αργυρού για έναν «Μαύρο Δεκέμβρη», στο οποίο προανήγγειλαν επιθέσεις διαφόρων τύπων.

Η έρευνα των αρχών απέφερε καρπούς με αποτέλεσμα οι αρχές να έχουν στην κατοχή τους βίντεο στα οποία φαίνονται οι κινήσεις των ατόμων που τοποθέτησαν τη βόμβα στην είσοδο του ΣΕΒ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, σε ένα από τα βίντεο φαίνονται οι βομβιστές με «ψύχραιμες» κινήσεις να τοποθετούν τη βόμβα στην οδό Ξενοφώντος. Αρχικά, μία μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, με δύο επιβάτες που φορούν μαύρα ρούχα και κράνη, κινείται στη Λ. Αμαλίας.

Στη συνέχεια στρίβει και με χαμηλή ταχύτητα κινήθηκε προς την οδό Ξενοφώντος. Σταματά στη συμβολή της με την οδό Φιλελλήνων. Ο συνεπιβάτης που έχει στην πλάτη του ένα ογκώδες σακίδιο πλάτης κατεβαίνει και κινείται πεζή μέχρι την είσοδο του ΣΕΒ. Ο οδηγός παρακολουθεί έχοντας τη μηχανή αναμμένη. Ο βομβιστής αφήνει το σακίδιο στην είσοδο του ΣΕΒ μερικά εκατοστά από την πόρτα της εισόδου και επιστρέφει στην μοτοσικλέτα. Οι δράστες αναπτύσσουν ταχύτητα κινούμενοι προς την Φιλελλήνων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:26