search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:01
MENU CLOSE

Πούτιν: Η Άγκυρα οδηγεί σκόπιμα σε αδιέξοδο τις ρωσοτουρκικές σχέσεις

26.11.2015 11:13
Πούτιν: Η Άγκυρα οδηγεί σκόπιμα σε αδιέξοδο τις ρωσοτουρκικές σχέσεις - Media

Αμείωτη παραμένει για τρίτη μέρα η ένταση ανάμεσα στην Ρωσία και την Τουρκία, παρά τις προσπάθειες και τις εκκλήσεις των ηγετών των ισχυρών χωρών του πλανήτη για αποκλιμάκωση της αντιπαράθεσης.

 

Αμείωτη παραμένει για τρίτη μέρα η ένταση ανάμεσα στην Ρωσία και την Τουρκία, παρά τις προσπάθειες και τις εκκλήσεις των ηγετών των ισχυρών χωρών του πλανήτη για αποκλιμάκωση της αντιπαράθεσης.

Λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι η Τουρκία οδηγεί σκόπιμα τις σχέσεις των δύο χωρών σε αδιέξοδο, προσθέτοντας ότι αναμένει την απολογία της Τουρκίας για την κατάρριψη του αεροσκάφους.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία εξακολουθεί να περιμένει μια λογική απάντηση από την Τουρκία σχετικά με τον λόγο για τον οποίο κατέρριψε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ένα ρωσικό αεροσκάφος, προσθέτοντας ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων εναντίον της Άγκυρας ούτε την επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων από τη χώρα αυτή.

«Εξακολουθούμε να αναμένουμε μια εξήγηση, μια ρεαλιστική εξήγηση από την τουρκική πλευρά», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Νωρίτερα σήμερα το ρωσικό υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει τους ελέγχους του στα γεωργικά προϊόντα και τα τρόφιμα που εισάγονται από την Τουρκία.

«Δεν επιβάλλουμε εμπάργκο», τόνισε παρόλα αυτά ο Πεσκόφ.

«Οι περιορισμοί αυτοί επιβάλλονται εξαιτίας του αυξημένου κινδύνου από διάφορες μορφές εξτρεμισμού. Φυσικά λαμβάνονται επιπλέον μέτρα ελέγχου. Αυτό είναι μάλλον φυσικό, κυρίως αν λάβει κανείς υπόψη του τις απρόβλεπτες ενέργειες της Τουρκίας», εξήγησε ο ίδιος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Τουρκία, απαντά στην αποστολή επιπλέον ρωσικών δυνάμεων στην Συρία και την ανάπτυξη των πυραύλων S-400 με τη μεταφορά τουλάχιστον 20 τεθωρακισμένων στα σύνορα της χώρας με τη Συρία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:01