search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:24
MENU CLOSE

Πούτιν προς Γάλλους: Δώστε μου χάρτη με τις περιοχές που δεν θέλετε να βομβαρδίζω

27.11.2015 09:30
Πούτιν προς Γάλλους: Δώστε μου χάρτη με τις περιοχές που δεν θέλετε να βομβαρδίζω - Media

Ο Ρώσος πρόεδρος Βαλντίμιρ Πούτιν ζήτησε από τους Γάλλους να του δώσουν ένα χάρτη με τα σημεία που υπάρχουν δυνάμεις που μάχονται κατά του ISIS για να μην βομβαρδίζει εκείνες τις περιοχές είπε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς.

 

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βαλντίμιρ Πούτιν ζήτησε από τους Γάλλους να του δώσουν ένα χάρτη με τα σημεία που υπάρχουν δυνάμεις που μάχονται κατά του ISIS για να μην βομβαρδίζει εκείνες τις περιοχές είπε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς.

«Μα ζήτησε να του δώσουμε ένα χάρτη με τις περιοχές που δραστηριοποιούνται δυνάμεις που πολεμούν τον ISIS και δεν είναι τρομοκράτες και δεσμεύθηκε να μην τους βομβαρδίζει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στο RTL.

Η Δύση έχει κατηγορήσει τη Ρωσία ότι βομβαρδίζει δυνάμεις που μάχονται τον πρόεδρο της Συρίας.

Επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς έκανε για πρώτη φορά λόγο σήμερα για το ενδεχόμενο οι στρατιωτικές δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους “υπάρχουν δύο σειρές μέτρων: οι βομβαρδισμοί… και στρατιωτικές δυνάμεις στο έδαφος, που δεν μπορούν να είναι οι δικές μας, αλλά που πρέπει να είναι ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, οι αραβικές σουνιτικές δυνάμεις και , γιατί όχι, οι δυνάμεις του καθεστώτος”, δήλωσε ο Λοράν Φαμπιούς στο δίκτυο RTL.

“Ωστόσο, ο σύρος πρόεδρος δεν μπορεί να ενσαρκώσει το μέλλον του λαού του”, επανέλαβε.

Πρώτος στρατιωτικός στόχος παραμένει η Ράκα, το προπύργιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη Συρία, που δέχεται τις αεροπορικές επιδρομές της Γαλλίας και της Ρωσίας τις τελευταίες ημέρες.

“Για εμάς είναι ένας από τους πρώτους στρατιωτικούς στόχους, ίσως ο πρώτος, διότι πρόκειται για το νευραλγικό κέντρο του Ισλαμικού Κράτους, από όπου προήλθαν οι επιθέσεις κατά της Γαλλίας”, είπε.

Μετά την επίσκεψη του προέδρου Φρανσουά Ολάντ στη Μόσχα και τη συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, οι δύο χώρες συμφώνησαν “να συντονίσουν” τις επιδρομές τους κατά του Ισλαμικού Κράτους και “να ενισχύσουν” τα πλήγματά τους κατά της οργάνωσης όπως και “την ανταλλαγή πληροφοριών”. Και τα πλήγματα δεν θα στρέφονται “κατά εκείνων που πολεμούν κατά του Ισλαμικού Κράτους”, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, αναφερόμενος στις δυνάμεις της μετριοπαθούς ένοπλης αντιπολίτευσης στο καθεστώς Ασαντ, οι οποίες αποτελούσαν στόχο των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών εδώ και πολλές εβδομάδες.

Τη στιγμή που η Μόσχα κατηγόρησε ευθέως την Τουρκία ότι δεν κάνει τίποτε για να καταπολεμήσει το λαθρεμπόριο πετρελαίου που επιτρέπει τη χρηματοδότηση του Ισλαμικού Κράτους στα σύνορά της, ο Λοράν Φαμπιούς τήρησε επιφυλακτική στάση.

“Υπάρχουν φορτηγά που αναχωρούν από μία σειρά περιοχών που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος και τα οποία -αυτή είναι η δική μας διαπίστωση- κατευθύνονται προς ποικίλες κατευθύνσεις, ανάμεσά τους και η Τουρκία. Η τουρκική κυβέρνηση μάς λέει ‘εγώ δεν ξέρω τίποτε’ “, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας.

“Λέγεται επίσης ότι μέρος του πετρελαίου αυτού μεταπωλείται στον Μπασάρ αλ Ασαντ…έχουμε κάποιες υποψίες περί αυτού”, είπε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48