search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:39
MENU CLOSE

Να εφαρμοστεί η αρχή της ισόρροπης συμμετοχής των φύλων στα Συνδικαλιστικά Όργανα

27.11.2015 11:36
Να  εφαρμοστεί η αρχή της ισόρροπης συμμετοχής  των φύλων  στα Συνδικαλιστικά Όργανα  - Media

Στην 1Οη Συνδιάσκεψη Γυναικών της ΟΤΟΕ,  χαιρέτησε χθες η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα και τόνισε την επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων και ιδιαίτερα των γυναικών, κατά την διάρκεια των τελευταίων χρόνων της κρίσης.

 

Στην 1Οη Συνδιάσκεψη Γυναικών της ΟΤΟΕ,  χαιρέτησε χθες η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα και τόνισε την επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων και ιδιαίτερα των γυναικών, κατά την διάρκεια των τελευταίων χρόνων της κρίσης.

Ανέφερε η Γενική Γραμματέας, ότι οι γυναίκες σήμερα, έχοντας να αντιμετωπίσουν περισσότερες δυσκολίες και λόγω των έμφυλων διακρίσεων που υφίστανται, πρέπει να ενισχύονται διαρκώς για να ανταπεξέλθουν στους πολλαπλούς τους ρόλους αλλά και να καταφέρουν να γίνουν ουσιαστικοί μέτοχοι της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Η Γενική Γραμματέας σημείωσε ότι οι στόχοι της ΓΓΙΦ που αφορούν τις γυναίκες εργαζόμενες αφορούν επίσης και τις γυναίκες συνδικαλίστριες, οι οποίες αν και τραγικά λιγότερες από τους άντρες συνδικαλιστές, είναι παρούσες σε όλα τα μεγάλα ζητήματα, διεκδικώντας και ισορροπώντας ανάμεσα στην επαγγελματική, την οικογενειακή και την προσωπική τους ζωή. Τόνισε, επιπλέον, την ανάγκη τήρησης της ισόρροπης συμμετοχής των φύλων στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και στους συνδικαλιστικούς φορείς καθώς και  την ανάγκη της ενίσχυσης του Κράτους Πρόνοιας, με την υιοθέτηση πολιτικών που θα προωθούν και θα ενισχύουν τους πολλαπλούς ρόλους της γυναίκας εργαζόμενης.

Η Φωτεινή Κούβελα ενημέρωσε τις γυναίκες της ΟΤΟΕ για την  πρόσφατη επίσκεψή της στην Πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, κ. Λούκα Κατσέλη, όπου και της εξέθεσε σειρά προβλημάτων που πλήττουν τις γυναίκες εργαζόμενες. Ιδιαίτερα όσων εργάζονται μέσω τρίτων εταιρειών σε τράπεζες αλλά και τις εργαζόμενες σε τράπεζες υπό «κανονικό» καθεστώς, τονίζοντας ότι πρέπει να επιλυθούν άμεσα και μέσα από την υπογραφή της νέας Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας. Επίσης, αναφέρθηκε στις  προτάσεις της προς την Πρόεδρο της ΕΕΤ.

Οι Τράπεζες, μετά τη στήριξη της βιωσιμότητας τους από την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση, με ένα άλλο μοντέλο λειτουργίας και «διακυβέρνησης», με έλεγχο και διαφάνεια, πρέπει τώρα να στηρίξουν την κοινωνία, την απασχόληση, την ανάπτυξη, τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους. Η γυναίκα και τα δικαιώματα της πρέπει να είναι στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών.

Τέλος, επεσήμανε ότι προτεραιότητα της ΓΓΙΦ είναι να υπάρξουν δίκαιες και κοινωνικά αποδεκτές λύσεις στα εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα των γυναικών εργαζομένων και τόνισε την αναγκαιότητα ενός ουσιαστικού διαλόγου με την Γραμματεία Ισότητας της ΟΤΟΕ. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:35