search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:47
MENU CLOSE

Οι ομαδικές απολύσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και πάλι

27.11.2015 19:41
Οι ομαδικές απολύσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και πάλι - Media

Για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων με νόμο αντί για την έγκρισή τους από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας δεν δίστασε να ζητήσει για ακόμη μια φορά ο  κλάδος των εργοδοτών από το κουαρτέτο αλλά και τον επικεφαλή του ILO Guy Ryder .

 

Για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων με νόμο αντί για την έγκρισή τους από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας δεν δίστασε να ζητήσει για ακόμη μια φορά ο  κλάδος των εργοδοτών από το κουαρτέτο αλλά και τον επικεφαλή του ILO Guy Ryder .

 Το θέμα των ομαδικών απολύσεων δεν τέθηκε βεβαίως επίσημα, καθώς αυτό αναμένεται να γίνει στον διάλογο που θα ανοίξει για τα εργασιακά. Έτσι κι αλλιώς η ατζέντα του διαλόγου θα περιλαμβάνει εκτός από τις ομαδικές απολύσεις, τον απεργιακό νόμο, την κατάργηση των συνδικαλιστικών αδειών και των άλλων

Όλα αυτά γίνονται όταν περίπου ένας στους τέσσερις εργαζόμενους στην Ελλάδα είναι άνεργοι, ενώ υπολογίζεται ότι τα τρία τέταρτα των ανέργων είναι χωρίς δουλειά για περισσότερο από ένα χρόνο,  σύμφωνα με τελευταία έκθεση του Διεθνους Γραφείου Εργασίας (ILO). 

Στις συναντήσεις με τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η βοήθεια σε τεχνικό επίπεδο και ο οργανισμός να παίξει το ρόλο «διαιτητή» στη συζήτηση που ανοίγει για τα εργασιακά και τις ομαδικές απολύσεις και να στηρίξει στο θέμα του ασφαλιστικού, σε τεχνικό επίπεδο, στο πλαίσιο της προωθούμενης μεταρρύθμισης, καθώς ήδη υπάρχει συνεργασία με τον οργανισμό για την επιλογή του συντελεστή για τον επαναϋπολογισμό των συντάξεων.

Τριβές όμως υπάρχουν με τους δανειστές υπάρχουν για τα θέματα επιλογής των μελών της επιτροπής, ενώ η κυβέρνηση αντιδρά στην πρόταση των δανειστών να οριστεί στη θέση του προέδρου ο νομπελίστας οικονομολόγος, Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος πάντως από την μεριά του τόνισε  ότι «αυτό που θα καθορίσουμε ως καλή πρακτική για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στην Αθήνα, αύριο μπορεί να ισχύει στη Ρώμη, στη Μαδρίτη, στο Παρίσι».

Ο υπουργός τόνισε  ακόμη ότι η Ελλάδα πρέπει στο θέμα των εργασιακών να είναι ο καθρέφτης της Ευρώπης, ενώ επισήμανε ότι το μνημόνιο προβλέπει ότι η Ελλάδα στον τομέα αυτό πρέπει να ακολουθήσει τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:40