search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:42
MENU CLOSE

Σφοδρές μάχες και επεισόδια στο Παρίσι στη σύσκεψη για το κλίμα (Photos&Video)

29.11.2015 14:44
Δημιούργησε έναν Παρθενώνα, από λογοκριμένα και καμμένα από τους ναζί, βιβλία  - Media Gallery

Γάλλοι αστυνομικοί με πλήρη εξάρτυση συγκρούστηκαν με διαδηλωτές στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ

 

 

Γάλλοι αστυνομικοί με εξάρτυση κατά των διαδηλώσεων έριξαν σήμερα δακρυγόνα κατά διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την κλιματική αλλαγή στην πλατεία Ρεπουμπλίκ, στο κέντρο του Παρισιού, κοντά στο σημείο όπου νωρίτερα ακτιβιστές για το κλίμα είχαν σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα.

Περίπου 200 διαδηλωτές, ορισμένοι με καλυμμένα τα πρόσωπα, συγκρούστηκαν με την αστυνομία σε έναν δρόμο που οδηγεί στην πλατεία, η οποία έχει γίνει σημείο συγκέντρωσης για τους Παριζιάνους μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στην πρωτεύουσα κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι.

Η αστυνομία έριξε χημικά εναντίον ορισμένων διαδηλωτών που προσπάθησαν να φθάσουν στην πλατεία και χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διασκορπίσει άλλους. Διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ όπου αναγράφονταν συνθήματα υπέρ του κλίματος και της δημοκρατίας.

Οι αντιπροσωπείες των συμμετεχόντων στη Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα φτάνουν στη γαλλική πρωτεύουσα. Ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, παρέδωσε συμβολικά ένα κλειδί στην επικεφαλής του τμήματος του ΟΗΕ για το Κλίμα, Κριστιάνα Φιγκουέρες.

Έτσι το συνεδριακό κέντρο έγινε επισήμως έδαφος των Ηνωμένων Εθνών.

Κι ενώ παγκοσμίως το Σαββατοκύριακο γίνονται κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις για το κλίμα, στη Γαλλία οι αρχές απαγόρευσαν τις διαδηλώσεις.

Έθεσαν μάλιστα σε κατ’ οίκον περιορισμό 24 ακτιβιστές.

Πάντως τα μέλη της ομάδας Alternatiba προγραμμάτισαν κινητοποίηση στην Place de la Republic.

«Οργανώνουμε μια ανθρώπινη αλυσίδα για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αναλάβουν την ευθύνη για το μέλλον τους, στο σημείο όπου απαγορεύθηκε η διαδήλωσή μας. Δεν θα παραιτηθούμε», δηλώνει ένας ακτιβιστής. Η Greenpeace τοποθέτησε ένα αερόστατο κοντά στον Πύργο του Άιφελ, στέλνοντας το δικό της μήνυμα.

Η Διεθνής Διάσκεψη ξεκινά την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 11 Δεκεμβρίου. Θα συμμετάσχουν 143 τρεις ηγέτες κρατών. Στόχος να υπάρξει συμφωνία, ώστε να διατηρηθεί κάτω από τους δύο βαθμούς κελσίου η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:41