search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:49
MENU CLOSE

Στα βήματα του Τραμπ και ο Κάρσον: Πολύ ωραίος ο καταυλισμός που μένουν οι Σύροι πρόσφυγες

30.11.2015 05:58
Στα βήματα του Τραμπ και ο Κάρσον: Πολύ ωραίος ο καταυλισμός που μένουν οι Σύροι πρόσφυγες - Media

Ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, ο Μπεν Κάρσον δήλωσε ότι βρήκε έναν καταυλισμό Σύρων προσφύγων που επισκέφθηκε στην Ιορδανία «αρκετά ωραίο» και ότι οι άνθρωποι που διαμένουν εκεί θα πρέπει είτε να παραμείνουν εκεί, είτε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους παρά να πάνε στις ΗΠΑ.

 

Ο υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, ο Μπεν Κάρσον δήλωσε ότι βρήκε έναν καταυλισμό Σύρων προσφύγων που επισκέφθηκε στην Ιορδανία «αρκετά ωραίο» και ότι οι άνθρωποι που διαμένουν εκεί θα πρέπει είτε να παραμείνουν εκεί, είτε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους παρά να πάνε στις ΗΠΑ.

Ωστόσο ο Κάρσον, ένας από τους πολιτικούς που προηγούνται στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών συνεντεύξεων που παραχώρησε από την Ιορδανία σχετικά το τί θα κάνει ο ίδιος προκειμένου να ηττηθούν οι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και να αποκατασταθεί η σταθερότητα στη Συρία, κάτι που θα επιτρέψει την επιστροφή των προσφύγων στην χώρα τους.

Αφού συναντήθηκε με πρόσφυγες σε έναν καταυλισμό στην Ιορδανία, ο 64χρονος Κάρσον, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι «η πραγματική τους επιθυμία είναι να επανεγκατασταθούν στη Συρία».

«Ωστόσο είναι ικανοποιημένοι που βρίσκονται στους προσφυγικούς καταυλισμούς εφόσον οι καταυλισμοί αυτοί χρηματοδοτούνται επαρκώς. Να επισημάνουμε ότι σε αυτούς τους καταυλισμούς λειτουργούν σχολεία, υπάρχουν χώροι ψυχαγωγίας που είναι πραγματικά αρκετά ωραίοι. Και διατίθενται κάθε είδους πράγματα που κάνουν την ζωή πιο υποφερτή» προσέθεσε ο ίδιος.

Μιλώντας από την Ιορδανία, ο Κάρσον επίσης υπερασπίστηκε τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν συνέκρινε τη στάση των Αμερικανών απέναντι στους Σύρους πρόσφυγες με τον φόβο απέναντι σε έναν λυσσασμένο σκύλο.

«Οι Σύροι και οι άνθρωποι εδώ κατανοούν απόλυτα τι εννοούσα» είπε ο Κάρσον στην εκπομπή Meet The Press του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

«Μόνο τα ενημερωτικά μέσα ενημέρωσης στην χώρα μας θεωρούν ότι αποκάλεσα τους Σύρους σκυλιά. Εδώ κατανοούν ότι μιλούσαμε για τους τζιχαντιστές, τους Ισλαμιστές τρομοκράτες».

Ο Μπεν Κάρσον επισκέφθηκε τον καταυλισμό Ζατάρι όπου καταφεύγουν οι Σύροι που φεύγουν για να γλυτώσουν το εμφύλιο στην χώρα τους, όπου συνομίλησε με ιατρικό προσωπικό, εργαζομένους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή This Week του τηλεοπτικού δικτύου ABC ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός τάχθηκε υπέρ την αύξησης της βοήθειας των ΗΠΑ προς τις χώρες που αντιμετωπίζουν τις προσφυγικές ροές όπως η Ιορδανία.

Όπως υποστήριξε, η μεγαλύτερη συνεισφορά σε τέτοιου είδους εγκαταστάσεις στην περιοχή θα μπορούσαν να εκμηδενίσει τους κινδύνους ασφαλείας σε σχέση με την χορήγηση ασύλου στις ΗΠΑ στους Σύρους πρόσφυγες.

«Πιστεύω ότι η σωστή πολιτική συνίσταται στο να προσφέρουμε υποστήριξη στα προσφυγικά προγράμματα που εφαρμόζονται, αυτά λειτουργούν πολύ καλά αλλά δεν χρηματοδοτούνται επαρκώς» τόνισε ο Κάρσον.

«Εάν το κάνουμε αυτό, θα επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα χωρίς να εκθέτουμε τους Αμερικανούς πολίτες σε έναν πληθυσμό όπου θα μπορούσαν να έχουν διεισδύσει τρομοκράτες που θέλουν να μας καταστρέψουν».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:49