search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:18
MENU CLOSE

Έφυγε από τη ζωή ο αντιστασιακός και δημοσιογράφος, Κώστας Νίτσος

30.11.2015 08:17
Έφυγε από τη ζωή ο αντιστασιακός και δημοσιογράφος, Κώστας Νίτσος - Media

Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή το πρωί σε ηλικία 95 ετών, ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Κώστας Νίτσος.

 

Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή το πρωί σε ηλικία 95 ετών, ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Κώστας Νίτσος.

Πήρε ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση και ήταν ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, ενώ παράλληλα εργαζόταν ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Εμπρός». Μετά τον πόλεμο εργάστηκε στα «Νέα», όπου διατέλεσε και διευθυντής τους.

 Ήταν επίσης διευθυντής του ιστορικού απεργιακού φύλου της της ΕΣΗΕΑ «Αδέσμευτη Γνώμη» που κυκλοφόρησε το 1975 στη μεγάλη απεργία των δημοσιογράφωντο 1975, ενώ διατέλεσε διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

Πρόσφατα έλαβε από την ΕΣΗΕΑ το μετάλλιο «Ξενοφών» που αποτελεί την ύψιστη δημοσιογραφική διάκριση. H κηδεία του θα πραγματοποιηθεί με δαπάνη της ΕΣΗΕΑ.

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του παλαίμαχου δημοσιογράφου, πνευματικού ανθρώπου και αγωνιστή της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης. «Ο Κώστας Νίτσος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αγωνιστών Δημοσιογράφων Εθνικής Αντίστασης, υπήρξε ένας πολυτάλαντος άνθρωπος που συνδύασε τη λογιοσύνη με τη δημοσιογραφία και έθεσε την πένα του στην υπηρεσία του λαού και των αγώνων του».

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ για την απώλεια του Κώστα Νίτσου

«Φόρος τιμής στον Κώστα Νίτσο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ  αποτίνει φόρο τιμής στον  δημοσιογράφο, πνευματικό άνθρωπο και αγωνιστή της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης Κώστα Νίτσο, που έφυγε από τη ζωή χθες το πρωί σε ηλικία 95 ετών και εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο βετεράνος συνάδελφος, πέραν της πολύχρονης δημοσιογραφικής του δραστηριότητας, πήρε  μέρος στην Εθνική Αντίσταση – ενώ παράλληλα εργαζόταν στην εφημερίδα «Εμπρός» – και ήταν ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος, μέχρι το τέλος της ζωής του, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Υπήρξε ένας πολυτάλαντος άνθρωπος που συνδύασε τη λογιοσύνη με τη δημοσιογραφία και έθεσε την πένα του στην υπηρεσία του λαού και των αγώνων του.

Μετά τον πόλεμο εργάστηκε στα «Νέα», επί πολλές δεκαετίες ως διευθυντής τους. Ήταν επίσης διευθυντής του ιστορικού απεργιακού φύλου της  ΕΣΗΕΑ «Αδέσμευτη Γνώμη», που κυκλοφόρησε στη μεγάλη απεργία των δημοσιογράφων το 1975.

Ο Κώστας Νίτσος είχε εκδώσει  το «Θέατρο», το κατά γενική ομολογία καλύτερο περιοδικό του είδους στην Ευρώπη, έχοντας αναδείξει τους πιο σημαντικούς από τους νέους Έλληνες θεατρικούς συγγραφείς.

Ταυτόχρονα,  διετέλεσε διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

Πάντοτε ενεργός και σε εγρήγορση, αφού οι δημοσιογράφοι δεν αποστρατεύονται, με καθημερινή παρουσία στο γραφείο του Συνδέσμου ήταν συνεχώς στο πλευρό μας, μαχητικά πρωτοπόρος και εμψυχωτής στους συνδικαλιστικούς αγώνες. Θα τον νοιώθουμε διαρκώς δίπλα μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ»

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:17