search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:50
MENU CLOSE

Αφράτα πτι φουρ

01.12.2015 12:39
pti_foyr.jpg

Δεν είμαι μόνο τα πιο γνωστά βουτήματα σε όλους, αλλά κι ένα γλυκάκι που επιδέχεται πολλές παραλλαγές με διάφορες γεύσεις.

 

Δεν είμαι μόνο τα πιο γνωστά βουτήματα σε όλους, αλλά κι ένα γλυκάκι που επιδέχεται πολλές παραλλαγές με διάφορες γεύσεις. Το γεμίζουμε με λογιών λογιών μαρμελάδες, σοκολάτα, ή ακόμα και κρέμα αμυγδάλου.

Βάζουμε απλώς τη φαντασία μας να δημιουργήσει.

300 γρ. αλεύρι φαρίνα

350 γρ. μαργαρίνη

100 γρ. ζάχαρη άχνη

80 γρ. κορν φλάουρ

2 βανίλιες

μισό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

 

Με το μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη με την άχνη να αφρατέψουν.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ.

Ενώνουμε τα δύο μείγματα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν καλά.

Βάζουμε μια λαδόκολλα στο ταψί μας, τοποθετούμε το μείγμα μας σε έναν κορνέ και κάνουμε ότι σχήμα μας αρέσει.

Ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς για 20-22 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν και γεμίζουμε ανα δύο με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

Εάν θέλουμε, τα γαρνίρουμε με λίγη κουβερτούρα λιωμένη στο φούρνο μικροκυμάτων.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:49