search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:35
MENU CLOSE

Σφάλμα στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό έριξε το αεροσκάφος της AirAsia – Η εταιρεία γνώριζε για το πρόβλημα

01.12.2015 14:10
Σφάλμα στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό έριξε το αεροσκάφος της AirAsia - Η εταιρεία γνώριζε για το πρόβλημα - Media

Η ύπαρξη ελαττωματικού εξοπλισμού αποτέλεσε τη βασική αιτία για τη συντριβή του αεροπλάνου της AirAsia, τον προηγούμενο Δεκέμβριο, παρασέρνοντας στον θάνατο 162 άτομα.

Η ύπαρξη ελαττωματικού εξοπλισμού αποτέλεσε τη βασική αιτία για τη συντριβή του αεροπλάνου της AirAsia, τον προηγούμενο Δεκέμβριο, παρασέρνοντας στον θάνατο 162 άτομα.

Σύμφωνα με το τελικό πόρισμα που ανακοινώθηκε σήμερα, το σύστημα ελέγχου του πηδαλίου υπέστη βλάβη τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια της πτήσης, μια δυσλειτουργία που είχε καταγραφεί 23 φορές κατά τη διάρκεια του έτους πριν τη συντριβή.

Σύμφωνα με το πόρισμα των αρχών της Ινδονησίας η αντίδραση του πληρώματος συνέβαλε στην τραγωδία.

Υπενθυμίζεται ότι το Airbus A320-200, που ταξίδευε από την Σουραμπάγια στη Σιγκαπούρη, συνέτριβη στη θάλασσα της Ιάβας στις 28 Δεκέμβρη του 2014.

Οι έρευνες είχαν δείξει αρχικά ότι για την τραγωδία ευθύνονταν οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή. Ωστόσο το νέο πόρισμα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών, μετά από έρευνες διάρκειας ενός έτους, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συγκόλληση ενός μικροσκοπικού ηλεκτρονικού κυκλώματος στο σύστημα ελέγχου του πηδαλίου είχε σπάσει, με αποτέλεσμα να στέλνει προειδοποιητικά σήματα κινδύνου στους κυβερνήτες.

Το πλήρωμα προσπάθησε να διορθώσει το πρόβλημα επαναρυθμίζοντας τον υπολογιστή, κάτι που όμως απενεργοποίησε τον αυτόματο πιλότο με αποτέλεσμα να χάσουν τον έλεγχο του αεροπλάνου.

Το συγκλονιστικό στοιχείο είναι ότι το τμήμα συντήρησης της ασιατικής εταιρείας χαμηλού κόστους γνώριζε για το πρόβλημα, καθώς είχε προκύψει 23 φορές μέσα στο προηγούμενο έτος. Η επαναρύθμιση του υπολογιστή, μέθοδος που αποδείχτηκε μοιραία, αποτέλεσε τον τρόπο με τον οποίον διορθώθηκε το πρόβλημα τις προηγούμενες φορές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:33