search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:54
MENU CLOSE

Τροπολογία Σπίρτζη για τις διοικήσεις των αστικών συγκοινωνιών – Τι καταγγέλλει η αντιπολίτευση

01.12.2015 14:59
Σπίρτζης: Όποιος δώσει τα περισσότερα παίρνει την άδεια - Media

Με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης διπλασιάζει τις θέσεις στην κορυφή των διοικήσεων των αστικών συγκοινωνιών, μόλις λίγες ημέρες μετά το «ναυάγιο» στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής

 

Με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης διπλασιάζει τις θέσεις στην κορυφή των διοικήσεων των αστικών συγκοινωνιών, μόλις λίγες ημέρες μετά το «ναυάγιο» στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, η οποία συνεδριασε με αντικείμενο τον διορισμό διοικήσεων στους Οργανισμούς Συγκοινωνιών και στην συνέχεια διακόπηκε μετά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Και αυτό γιατί ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης εκ μέρους της κυβέρνησης πρότεινε τον διορισμό έξι προσώπων για τις θέσεις διοίκησης των αστικών συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ), δηλαδή άλλον Πρόεδρο και άλλον Διευθύνοντα Σύμβουλο παρόλο που ο νόμος προέβλεπε ένα πρόσωπο να αναλάβει σε κάθε Οργανισμό τη θέση και του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Η κατάθεση τροπολογίας εκ μέρους του Χρήστου Σπίρτζη προκειμένου να βγει από το αδιέξοδο η διαδικασία οδήγησε στις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Ο Γιάννης Μανιάτης από το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι παρά τα όσα δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός προκαλείται επιβάρυνση στον προϋπολογισμό, σημειώνοντας ότι ο διοριθσμός των προσώπων αυτών θα προκαλέσει ετήσια επιβάρυνση ύψους 340.000 ευρώ. Υποστήριξε μάλιστα ο Γιάννης Μανιάτης ότι ο Χρίστος Σπίρτζης «κρύβει» τις επιβαρύνσεις στον εσωτερικό προύπολογισμό των οργανισμών αστικών συγκοινωνιών προσπαθώντας έτσι να αποκρύψει το επιπλέον κόστος.

Το Ποτάμι σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι «εδώ ο κόσμος χάνεται και ο Σπίρτζης βολεύει τα “παιδιά” του». Σύμφωνα με το Ποτάμι «Ο κ. Σπίρτζης δεν πτοήθηκε καθόλου από τη δημόσια κατακραυγή και το “στραπάτσο” που έπαθε στην επιτροπή ΔΕΚΟ και με τροπολογία της τελευταίας στιγμής ζητάει να τοποθετήσει και Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο στις τρεις εταιρίες ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ και ΟΑΣΑ. Έτσι πάει στα σκουπίδια ο νόμος (4337/2015) που ψηφίστηκε τον προηγούμενο μήνα που προέβλεπε ότι θα υπάρχει μόνο μία θέση Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου στο Δ.Σ κάθε εταιρείας. Η τροπολογία διπλασιάζει τις θέσεις και ο νέος εκλεκτός της παρέας του Μαξίμου υλοποιεί το αρχικό του σχέδιο. Τακτοποιεί “τα δικά του παιδιά” με τον κάθε οργανισμό να σπαταλά άλλα 100.000 ευρώ ετησίως (σύμφωνα με τους μετριότατους υπολογισμούς). Την ίδια στιγμή οι φορολογούμενοι καλούνται να κάνουν την μια περικοπή μετά την άλλη. Αλλά για τους εκπροσώπους του παλαιοκομματισμού αυτά είναι ψιλά γράμματα. Συνεχίζουν να διορίζουν τους κολλητούς τους και στέλνουν το λογαριασμό στους πολίτες. Όπως ακριβώς γινόταν εδώ και δεκαετίες».   

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:54