search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:22
MENU CLOSE

Αργοσβήνουν οι θάλασσές μας λόγω κλιματικής αλλαγής

03.12.2015 11:14
Αργοσβήνουν οι θάλασσές μας λόγω κλιματικής αλλαγής - Media

Παγκόσμιο SOS εκπέμπει η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση WWF για τους κοραλλιογενείς υφάλους και τους ωκεανούς.

 

Παγκόσμιο SOS εκπέμπει η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση WWF για τους κοραλλιογενείς υφάλους και τους ωκεανούς.

Μέσα από μία σειρά υποβρύχιων φωτογραφιών και βίντεο σε ολόκληρο τον πλανήτη, αποδεικνύεται για πρώτη φορά με χειροπιαστό τρόπο ότι τα μοναδικά αυτά οικοσυστήματα αργοπεθαίνουν, με την κλιματική αλλαγή να είναι ένα από τα βασικά αίτια. Πρόκειται για έναν ακόμη εκκωφαντικό κώδωνα κινδύνου εν μέσω της παγκόσμιας συνδιάσκεψης για την κλιματική αλλαγή (COP21) που αυτές τις μέρες διεξάγεται στο Παρίσι. 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του WWF, τα 3/4 των κοραλλιογενών υφάλων παγκοσμίως απειλούνται. Μεταξύ 1979 και 2010 οι κοραλλιογενείς ύφαλοι μειώθηκαν κατά 34%, ενώ αν η κλιματική αλλαγή συνεχιστεί με τον σημερινό ρυθμό, οι επιστήμονες προβλέπουν ότι τα κοράλλια θα εκλείψουν εντελώς ως το 2050!

Αν λάβει κανείς υπόψη ότι το 25% των ψαριών ζει σε αυτά τα οικοσυστήματα, ενώ 850 εκατομμύρια άνθρωποι εξαρτώνται άμεσα από τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτισμικές τους υπηρεσίες, γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος.

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις θάλασσες του πλανήτη όμως δεν θα μπορούσαν να μην αφορούν άμεσα μια χώρα σαν την Ελλάδα. Για αυτό ακριβώς, το WWF Ελλάς μέσα από το πρόγραμμά του ΚΥΚΛΑΔΕΣ LIFE στέλνει το δικό του – εθνικό και παγκόσμιο – μήνυμα προκειμένου να προστατέψουμε τους μοναδικούς μας βυθούς και εν τέλει τον ίδιο τον τρόπο ζωής μας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:20