search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:37
MENU CLOSE

Έπεσε η αυλαία του 28ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (Photos)

03.12.2015 14:11
Έπεσε η αυλαία  του 28ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (Photos) - Media

Το 28ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου κατέβασε την αυλαία του με την απονομή των ειδικών βραβείων του φεστιβάλ και με αναφορές στον Μηνά Χατζησάββα. 

 

 Tην Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στις 9 μ.μ. στον κατάμεστο κινηματογράφο Όπερα, το 28ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου κατέβασε την αυλαία του με την απονομή των ειδικών βραβείων του φεστιβάλ και με αναφορές στον Μηνά Χατζησάββα. Στη συνέχεια, προβλήθηκε σε avant-premiere, η πολυαναμενόμενη ταινία του John Crowley “Brooklyn”.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Νίνος Φένεκ Μικελίδης, αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες της εποχής λέγοντας«Μπορεί να επιβλήθηκαν capital control, αλλά ευτυχώς στις ταινίες δεν επιβλήθηκαν film control». Ενώ παρέλειψε να αναφερθεί στην απώλεια «του σπουδαίου ηθοποιού και καλού φίλου του Φεστιβάλ, Μηνά Χατζησάββα.
 

. Ο Διονύσης Σαββόπουλος (ο οποίος και όπως αποκάλυψε πως γιόρταζε τα 71α γενέθλιά του)  παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τα χέρια του σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη. Το δεύτερο τιμώμενο πρόσωπο, ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου, ευχαρίστησε όλους όσοι τον βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία του, ενώ αναφέρθηκε και εκείνος με τη σειρά του στην απώλεια του Μηνά Χατζησάββα, αλλά και του ηθοποιού Κωνσταντίνου Παπαχρόνη, που -όπως είπε- έχασε τη ζωή του στις 2 Δεκεμβρίου.

Το Βραβείο Κοινού δόθηκε στην ταινία “Babai” του Visar Morina. Η τριμελής επιτροπή της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, έδωσε το δικό της “L’ombre des femmes” του Γάλλου Philippe Garrel.

Τέλος, απονεμήθηκε το βραβείο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κινηματογράφου (FIPRESCI)- το οποίο ονομάζεται πλέον «βραβείο στη μνήμη του Θόδωρου Αγγελόπουλου»- στο «The treasure» του Ρουμάνου Κορνέλιου Πορομποϊου.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Νίνος Φένεκ Μικελίδης, ο Διονύσης Σαββόπουλος και ο Παντελής Βούλγαρης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:37