search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:42
MENU CLOSE

Να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί Σταθάκη ζητά η Βουλή-Τι απαντά ο υπουργός

03.12.2015 18:48
Να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί Σταθάκη ζητά η Βουλή-Τι απαντά ο υπουργός - Media

Κατά προτεραιότητα θα εξεταστούν οι υποθέσεις πόθεν έσχες του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Σταθάκη και του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη από ορκωτούς λογιστές αποφάσισε η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής.

 

Κατά προτεραιότητα θα εξεταστούν οι υποθέσεις πόθεν έσχες του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Σταθάκη και του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη από ορκωτούς λογιστές αποφάσισε η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του προέδρου της επιτροπής Γιώργου Βαρεμένου στην υπόθεση του Γιώργου Σταθάκη εμφανίστηκαν μεγάλες διαφορές από την αρχική του δήλωση πόθεν έσχες που δεν αφορούν μόνο το 1 εκατ. ευρώ που μέχρι σήμερα ήταν γνωστό. Όπως ανέφερε ο Γιώργος Βαρεμένος εντοπίστηκαν αποκλίσεις τόσο και σε άλλες τραπεζικές καταθέσεις όσο και σε συμμετοχές σε ακίνητα.

Κατόπιν αυτού ελήφθη η απόφαση από την επιτροπή της Βουλής να ανοίξουν (αν χρειαστεί) οι τραπεζικοί λογαριασμοί του υπουργού Οικονομικών χωρίς να χρειάζεται νέα απόφαση της επιτροπής πόθεν έσχες.

Ακόμη, 11 πρόσωπα (πρώην βουλευτές, υπεύθυνοι κομμάτων και άλλο υπόχρεοι πόθεν έσχες) παραπέμπονται στους οικονομικούς εισαγγελείς για φορολογικές εκκρεμότητες και άλλοι οκτώ γιατί δεν κατέθεσαν καθόλου δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης. 

Επιπλέον, συνεχίζεται ο κατά προτεραιότητα έλεγχος της δήλωσης του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη ενώ απαλλάχθηκε ο πρώην υπουργός Παύλος Χαϊκάλης για την υπόθεση της εταιρείας στην Κύπρο.

Την ερχόμενη εβδομάδα, όπως έγινε γνωστό, θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή πόθεν έσχες για προβλήματα που ανέκυψαν από τον αναδρομικό έλεγχο δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου, του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη αλλά και του Σταύρου Παπασταύρου, συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά.

Αίτημα του οικονομικού εισαγγελέα έφτασε στην επιτροπή πόθεν έσχες για έλεγχο στο πόθεν έσχες του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη στο πλαίσιο ελέγχου για τα δάνεια στα ΜΜΕ με την Επιτροπή να αναθέτει την έρευνα σε ορκωτούς λογιστές.   

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ελεγκτικό Συνέδριο, ύστερα από αναδρομικό έλεγχο, καταλόγισε στους πρώην υπουργούς Γ. Ανθόπουλο και Α. Τσιπλάκο 1,85 εκατ. ευρώ και 150.000 ευρώ αντίστοιχα.

Κυβερνητικές πηγές: Δεν υπάρχει πολιτικό θέμα Στάθακη – Η πρώτη αντίδραση του υπουργού Οικονομικών

«Ο έλεγχος της Επιτροπής είναι θεμιτός αλλά δεν υπάρχει κανένα πολιτικό πρόβλημα με τον κ. Σταθάκη» είναι το πρώτο σχόλιο από κυβερνητικές πηγές για την υπόθεση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Σταθάκη. 

Τι απαντά ο υπουργός

Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης σχετικά με την απόφαση της επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου, με συνδικαιούχους τα δυο της παιδιά – εμένα και τον αδελφό μου. Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς.

Ως προς τα ακίνητα, δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσων αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγος μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:41