search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:03
MENU CLOSE

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα τελικά θα χρειαστεί λιγότερα χρήματα

03.12.2015 18:52
Ντάισελμπλουμ για τράπεζες: «Λύστε μόνες σας τα προβλήματά σας» - Media

O πρόεδρος του Eurogroup, Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε μιλώντας στην ολλανδική Βουλή ότι η Αθήνα θα χρειαστεί τελικά λιγότερα χρήματα

 

O πρόεδρος του Eurogroup, Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε μιλώντας στην ολλανδική Βουλή ότι η Αθήνα θα χρειαστεί τελικά λιγότερα χρήματα επειδή μεταξύ άλλων, οι μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες χρειάζονται πολύ μικρότερη οικονομική υποστήριξη, καθώς έλαβαν τελικά περισσότερα κεφάλαια από ιδιώτες και επενδυτές σε σχέση με αυτά που είχαν υπολογιστεί αρχικά.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της ολλανδικής εφημερίδας De Volkskrant με τίτλο «Λιγότερα δισεκατομμύρια για την Ελλάδα», με βάση τα νέα δεδομένα θα χρειαστούν τελικά 70 δισ. ευρώ αντί των 86 δισ. ευρώ που έχουν διατεθεί για τον σκοπό αυτό.

Σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, υπάρχουν 25 δισ. ευρώ διαθέσιμα στο ευρωπαϊκό πακέτο οικονομικής βοήθειας, ένα ποσό που σύμφωνα με τον κ. Ντάισελμπλουμ θα είναι τελικά πολύ χαμηλότερο και ίσως δεν θα ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:02