search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:13
MENU CLOSE

Βερολίνο, Ουάσινγκτον και Μόσχα θέλουν γρήγορες επιχειρήσεις στη Συρία

04.12.2015 19:20
Γερμανία: «Απόλυτο lockdown της κοινωνίας» εισηγούνται οι επιστήμονες - Εκτός ελέγχου ο κορωνοϊός - Media

Ούτε η Ρωσία, ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ούτε η Γερμανία θέλουν να εμπλακούν σε μια μακρόχρονη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

 

Ούτε η Ρωσία, ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ούτε η Γερμανία θέλουν να εμπλακούν σε μια μακρόχρονη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

«Ουδείς έχει συμφέρον—ούτε οι Αμερικανοί, ούτε εμείς, ούτε οι Ρώσοι—αυτή η αποστολή να διαρκέσει χρόνια», είπε ο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο.

Νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής της διπλωματίας της Γερμανίας έλαβε μέρος στη σύνοδο των ΥΠΕΞ των χωρών-μελών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στο Βελιγράδι.

Ο Στάινμαϊερ τόνισε ακόμη πως θεωρεί απαραίτητο να εξευρεθεί ένας τρόπος πολιτικής διευθέτησης της κρίσης στη Συρία.

Νωρίτερα σήμερα η Μπούντεσταγκ, η ομοσπονδιακή κάτω Βουλή της Γερμανίας, ενέκρινε τη συμμετοχή της χώρας στην εκστρατεία στη Συρία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

Η εντολή για την αποστολή των γερμανικών ένοπλων δυνάμεων θα διαρκέσει ως την 31η Δεκεμβρίου 2016. Το κόστος υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 131 εκατ. ευρώ, ενώ στην αποστολή θα εμπλακούν περίπου 1.200 μέλη του γερμανικού στρατού με διάφορα καθήκοντα.

Το Βερολίνο αναμένεται να αναπτύξει έξι αεροσκάφη Tornado για αποστολές συλλογής πληροφοριών και εναέριας επιτήρησης καθώς και μια φρεγάτα σε ρόλο υποστήριξης του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle, το οποίο πλέει αυτή τη στιγμή στην ανατολική Μεσόγειο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:11