search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:35
MENU CLOSE

Αυτοί είναι οι δράστες του μακελειού στη Καλιφόρνια – Δεν ήταν μέλη μεγάλου τρομοκρατικού δικτύου λέει το FBI

05.12.2015 07:50
Γυναίκα αυτοκτόνησε στην Κρήτη με λουρί σκύλου - Media

Ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμι δήλωσε χθες πως οι ερευνητές δεν έχουν βρει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο που να υποδεικνύει πως οι φερόμενοι δράστες της σφαγής στο Σαν Μπερναντίνο ήταν μέλη μιας οργάνωσης, αν και η σφαγή ενδεχομένως να ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια, όπως τόνισε.

 

Ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμι δήλωσε χθες πως οι ερευνητές δεν έχουν βρει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο που να υποδεικνύει πως οι φερόμενοι δράστες της σφαγής στο Σαν Μπερναντίνο ήταν μέλη μιας οργάνωσης, αν και η σφαγή ενδεχομένως να ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια, όπως τόνισε.

«Μέχρι τώρα δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι οι δράστες ήταν μέλη μιας μεγαλύτερης ομάδας, ή ομάδας, μέρος ενός πυρήνα. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ήταν μέλη ενός δικτύου», δήλωσε ο Κόμπι στους δημοσιογράφους.

«Η έρευνα έως τώρα έχει οδηγήσει σε ενδείξεις ριζοσπαστικοποίησης των δραστών και ότι ενδεχομένως αντλούσαν έμπνευση από ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις», συμπλήρωσε ο Κόμπι.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ντέιβιντ Μπάουντιτς, υποδιευθυντής του γραφείου του FBI στο Λος Άντζελες, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως: «Βάσει των πληροφοριών και των γεγονότων όπως τα αντιλαμβανόμαστε, ερευνούμε πλέον αυτές τις φρικτές πράξεις υποθέτοντας ότι επρόκειτο για μια τρομοκρατική ενέργεια».

Ο 28χρονος Σάγεντ Ριζουάν Φαρούκ, γεννημένος στις ΗΠΑ και η σύζυγός του Μαλίκ, 27 ετών, από το Πακιστάν, σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία μερικές ώρες μετά τη σφαγή της Τετάρτης σε ένα πάρτι στο κέντρο κοινωνικών υπηρεσιών Inland Regional Center, στο Σαν Μπερναρντίνο, περίπου 100 χλμ. ανατολικά του Λος Άντζελες.

Η επίθεση, που είχε αποτέλεσμα το θάνατο 14 ανθρώπων, ήταν το πλέον πολυαίμακτο επεισόδιο ένοπλης βίας στις ΗΠΑ τα τελευταία τρία χρόνια.

Δημοσίευμα κάνει λόγο για επαφές με την Αλ Νούσρα

Ο 28χρονος Σάγεντ Ριζουάν Φαρούκ, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ είναι ο ένας από τους δύο δράστες του μακελειού στην Καλιφόρνια με 14 νεκρούς, είχε επαφές με μέλη δύο τουλάχιστον μαχητικών οργανώσεων, ανάμεσα τους το Μέτωπο αλ Νούσρα, παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία, ανέφερε η εφημερίδα Los Angeles Times, επικαλούμενη έναν αστυνομικό ομοσπονδιακό αξιωματούχο.

Ο αξιωματούχος έκανε λόγο για “κάποιο είδος” επαφής μεταξύ του Φαρούκ και μελών της αλ Νόστρα και της οργάνωσης αλ Σαμπάχ στην Σομαλία. Δεν είναι σαφές ποιο ήταν το είδος της επικοινωνίας που είχε ή με ποιον επικοινωνούσε, ανέφερε η εφημερίδα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:34