search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:14
MENU CLOSE

Νύχτα πολέμου στα Εξάρχεια- Τραυματίστηκε διερχόμενος τουρίστας

06.12.2015 07:38
Νύχτα πολέμου στα Εξάρχεια- Τραυματίστηκε διερχόμενος τουρίστας  - Media

Επεισόδια σημειώθηκαν τη νύχτα στα Εξάρχεια, τα οποία ξεκίνησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα και διήρκησαν πάνω από τρεις ώρες.

 

Στους δρόμους θα κυκλοφορούν περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ θα είναι έτοιμες να επέμβουν εάν χρειαστεί. 

Οι εντολές είναι τα ΜΑΤ να φρουρούν καλά το Πολυτεχνείο, το υπουργείο Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας, πολιτικά γραφεία και άλλα κτίρια και υπηρεσίες, ενώ θα μετατρέψουν τα Εξάρχεια σε «πολιορκημένη» περιοχή, χωρίς όμως να μπουν μέσα και να προκαλέσουν.
Επίσης ένα ελικόπτερο της ΕΛΑΣ θα πετάει συνέχεια στον ουρανό και θα κατευθύνει τις δυνάμεις εάν χρειαστεί. 

Επεισόδια σημειώθηκαν για δεύτερη συνεχή νύχτα στα Εξάρχεια, τα οποία ξεκίνησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα και διήρκησαν πάνω από τρεις ώρες.

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων δέχτηκε επίθεση και ένα αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις Πορτογάλοι τουρίστες, εκ των οποίων τραυματίστηκε ο ένας.

Όπως έγινε γνωστό απο την Αστυνομία, τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν ομάδα περίπου 80 νεαρών επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ, στην συμβολή των οδών Στουρνάρη και Ζαϊμη.

Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν με πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικά, ενώ κάποια στιγμή καταδίωξαν τους νεαρούς σχεδόν μέχρι την πλατεία Εξαρχείων.

Ο «κλεφτοπόλεμος» συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, ενώ γύρω στις 02.00 τα ξημερώματα, νεαροί επιτέθηκαν σε ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο τύπου βαν, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις Πορτογάλοι τουρίστες, οι οποίοι έκαναν βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί απο πέτρα στο κεφάλι ο οδηγός, ενώ προκλήθηκαν ζημιές στο όχημα.

Ο τραυματίας διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς».

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό απο την Αστυνομία αν έγιναν προσαγωγές ή συλληψεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:14