12/12/2019 02:44:13

Τι σημαίνει ο νέος προϋπολογισμός για την τσέπη μας - Πόσα και ποιοι θα πληρώσουν.

ΕΣΕΕ: Οι 13 επώδυνες αλλαγές που μας αδειάζουν την τσέπη - Media

 

Τι προβλέπεται λοιπόν ότι πρέπει να πληρώσουμε; 2 δισ. νέες περικοπές και 2,2 δισ. νέοι φόροι σε σχέση με το 2015. Όλοι επιβαρύνονται με 883 εκατ. λόγω ανατιμήσεων από την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ. Χαράτσι 795 εκατ. για 2 εκατ. αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, ενοικιαστές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Τα περισσότερα από αυτά που θα πληρώσουμε αφορούν μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή για να ψηφιστούν μέσα στις επόμενες ημέρες και τα οποία θα είναι:  νέα αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, αύξηση των συντελεστών του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων, αύξηση των συντελεστών της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, αύξηση των συντελεστών του φόρου ασφαλίστρων, αύξηση των συντελεστών φορολόγησης του εισοδήματος από ενοίκια, κατάργηση της έκπτωσης εφάπαξ πληρωμής φόρου εισοδήματος, κατάργηση απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ, σταδιακή κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο για αγροτική χρήση και  αύξηση των συντελεστών του φόρου εισοδήματος στους αγρότες.  

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.