search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:33
MENU CLOSE

«Στοπ» φοιτητών στον Παυλόπουλο μπροστά στο δημαρχείο Σύρου – Ένταση με αστυνομικούς (Photo/Video)

06.12.2015 14:26
«Στοπ» φοιτητών στον Παυλόπουλο μπροστά στο δημαρχείο Σύρου -  Ένταση με αστυνομικούς (Photo/Video) - Media

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Κυριακής στη Σύρο, όπου βρισκόταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, για να ανακηρυχτεί  επίτιμος δημότης.

 

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Κυριακής στη Σύρο, όπου βρισκόταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, για να ανακηρυχτεί  επίτιμος δημότης.

Ομάδα περίπου 30 φοιτητών κατέλαβε το δημαρχιακό μέγαρο, φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας φέιγ βολάν, με αποτέλεσμα η τελετή ανακήρυξης να γίνει στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο Π. Παυλόπουλος. 

Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας

«Τιμούμε σήμερα και στην Σύρο, λάμπουσα ψηφίδα του απαράμιλλου μωσαϊκού του Αιγαίου και εμβληματικό κόσμημα του Πολιτισμού μας, την ιερή μνήμη του Αγίου Νικολάου. Του Αγίου που ιδίως για εμάς, τους Έλληνες, είναι ο σεπτός Προστάτης της θάλασσας και της ναυτοσύνης, στην οποίαν τόσα οφείλει αλλά και από την οποίαν πολλά πάντα προσδοκά η Ιστορία μας και η Οικονομία μας. Ας μου επιτραπεί όμως, υπό την τρέχουσα συγκυρία, αυτήν την γιορτινή μέρα να επισημάνω μόνον τούτο: Εύχομαι, μ’ αφετηρία την φετινή γιορτή του Αγίου Νικολάου, να συνειδητοποιήσουν όλοι, ιδίως δε οι Εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η γειτονική Τουρκία, ότι οφείλουμε ν’ αντιμετωπίσουμε την προσφυγική τραγωδία υπό όρους Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης και να συμβάλουμε ενεργώς προκειμένου να τεθεί τέλος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, και συγκεκριμένα στην Συρία. Έτσι ώστε το Αιγαίο να γίνει ξανά η θάλασσα του φωτός και της ειρηνικής συνύπαρξης». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15