25/02/2020 02:31:33

«Στοπ» φοιτητών στον Παυλόπουλο μπροστά στο δημαρχείο Σύρου - Ένταση με αστυνομικούς (Photo/Video)

«Στοπ» φοιτητών στον Παυλόπουλο μπροστά στο δημαρχείο Σύρου -  Ένταση με αστυνομικούς (Photo/Video) - Media

 

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Κυριακής στη Σύρο, όπου βρισκόταν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, για να ανακηρυχτεί  επίτιμος δημότης.

Ομάδα περίπου 30 φοιτητών κατέλαβε το δημαρχιακό μέγαρο, φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας φέιγ βολάν, με αποτέλεσμα η τελετή ανακήρυξης να γίνει στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο Π. Παυλόπουλος. 

Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας


«Τιμούμε σήμερα και στην Σύρο, λάμπουσα ψηφίδα του απαράμιλλου μωσαϊκού του Αιγαίου και εμβληματικό κόσμημα του Πολιτισμού μας, την ιερή μνήμη του Αγίου Νικολάου. Του Αγίου που ιδίως για εμάς, τους Έλληνες, είναι ο σεπτός Προστάτης της θάλασσας και της ναυτοσύνης, στην οποίαν τόσα οφείλει αλλά και από την οποίαν πολλά πάντα προσδοκά η Ιστορία μας και η Οικονομία μας. Ας μου επιτραπεί όμως, υπό την τρέχουσα συγκυρία, αυτήν την γιορτινή μέρα να επισημάνω μόνον τούτο: Εύχομαι, μ’ αφετηρία την φετινή γιορτή του Αγίου Νικολάου, να συνειδητοποιήσουν όλοι, ιδίως δε οι Εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η γειτονική Τουρκία, ότι οφείλουμε ν’ αντιμετωπίσουμε την προσφυγική τραγωδία υπό όρους Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης και να συμβάλουμε ενεργώς προκειμένου να τεθεί τέλος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, και συγκεκριμένα στην Συρία. Έτσι ώστε το Αιγαίο να γίνει ξανά η θάλασσα του φωτός και της ειρηνικής συνύπαρξης». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.