search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:17
MENU CLOSE

Φουσκάλες στα πόδια: Τι να αποφύγετε και πότε να πάτε στο γιατρό

06.12.2015 16:25
Λυποθυμία: Πού οφείλεται & ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνετε - Media

Oι φουσκάλες εμφανίζονται κάτω από το δέρμα. Μπορεί να γεμίσουν με πύον, αίμα, ή υγρό.

 

Oι φουσκάλες εμφανίζονται κάτω από το δέρμα. Μπορεί να γεμίσουν με πύον, αίμα, ή υγρό.

Όπως αναφέρει το iatropedia.gr, η κυριότερη αιτία που εμφανίζονται είναι η διαρκής τριβή που προκαλείται σε ένα συγκεκριμένο σημείο του πέλματος από ένα νέο ζευγάρι παπούτσια.

Μερικές φουσκάλες θεραπεύονται μόνες τους. Το δέρμα απορροφά το υγρό και οι φουσκάλες υποχωρούν. Μέχρι να συμβεί όμως αυτό μπορείτε να τις καλύψετε με ένα τραυμαπλάστ.

Τι να μην κάνετε

  • Αντισταθείτε στον πειρασμό να τις σπάσετε
  • Αν είναι μεγάλες και επώδυνες απευθυνθείτε στο γιατρό σας. Εκείνος θα αποφασίσει να την τρυπήσει ή όχι με μια αποστειρωμένη βελόνα για να αφήσει το υγρό στραγγίξει.
  • Πλύνετε την περιοχή με σαπούνι και νερό και απλώστε αντιβιοτική αλοιφή. Καλύψτε την περιοχή με έναν επίδεσμο και κρατήστε την καθαρή κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Τη νύχτα να αφήνετε την περιοχή να στεγνώσει πολύ καλά.

Μεγάλη προσοχή για τα άτομα που έχουν διαβήτη, HIV, ή κάποιο καρδιακό πρόβλημα, αφού αν σπάσετε τις φουσκάλες διατρέχετε κίνδυνο μόλυνσης.

Στην περίπτωση που πιστεύετε ότι οι φουσκάλες είναι αποτέλεσμα κάποια μολυσματικής ασθένειας, όπως του έρπη ζωστήρα ή της ανεμοβλογιάς, μην επιχειρήσετε να την αποστραγγίξετε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:17