search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:30
MENU CLOSE

Μολότοφ και χημικά στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Α. Γρηγορόπουλο (Photo/Video)

06.12.2015 16:43
Μολότοφ και χημικά στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Α. Γρηγορόπουλο (Photo/Video) - Media

Έκρυθμη παρέμενε μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής η κατάσταση στην περιοχή των Εξαρχείων, κυρίως γύρω από το Πολυτεχνείο, όπου σημειώνονταν επιθέσεις νεαρών με μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, ενώ φωτιές έκαιγαν σε δρόμους και κάδους απορριμμάτων.

Έκρυθμη παρέμενε μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής η κατάσταση στην περιοχή των Εξαρχείων, κυρίως γύρω από το Πολυτεχνείο, όπου σημειώνονταν επιθέσεις νεαρών με μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, ενώ φωτιές έκαιγαν σε δρόμους και κάδους απορριμμάτων.

Περίπου 500 άτομα από την πλατεία Εξαρχείων, εξαπέλυαν επιθέσεις προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικοί απαντούσαν με ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Μέχρι το βράδυ είχαν συλληφθεί δύο άτομα και 10 είχαν προσαχθεί.

Πυροσβεστικό που πήγε να σβήσει φωτιά σε μπαλκόνι διαμερίσματος δέχθηκε βροχή από φωτοβολίδες και μολότοφ.

Σημειώνεται ότι το πρωί βρέθηκαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας περίπου 100 βόμβες μολότοφ έτοιμες για χρήση στην περιοχή του λόφου του Στρέφη.

Έξω από το Πολυτεχνείο, νεαροί επιχείρησαν να πυρπολήσουν ένα ΙΧ αυτοκίνητο, αλλά η φωτιά σβήστηκε από τους αστυνομικούς.

Άλλες ομάδες αντιεξουσιαστών άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων σε διάφορα σημεία των Εξαρχείων.Ένταση δημιουργήθηκε και στην Ομόνοια.

Λίγο νωρίτερα, οι νεαροί έβαλαν φωτιά σε έναν κάδο απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Εμμανουήλ Μπενάκη, ενώ συνεχίζεται η ένταση και σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο έβαλαν φωτιά σε ΙΧ αυτοκίνητο στα Εξάρχεια.

Αρχικά οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στα προπύλαια όπου υπήρξαν εντάσεις και λεκτικές αντιπαραθέσεις με αστυνομικούς.

Στη συνέχεια εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Πεσμαζόγλου, με τις δυνάμεις της αστυνομίας να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, χωρίς ωστόσο να γενικευθούν οι συγκρούσεις.

 

Διμοιρίες των ΜΑΤ είναι συγκεντρωμένες στο κέντρο της πόλης, ενώ οι αστυνομικοί που συμμετάσχουν στα μέτρα ξεπερνούν τους 5.000.

Νωρίτερα, χωρίς ιδιαίτερα απρόοπτα, είχε ολοκληρωθεί ολοκληρωθεί η πορεία μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων στο κέντρο της Αθήνας.

Επεισόδια σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, μετά το τέλος της αντίστοιχης πορείας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:30