search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:33
MENU CLOSE

«Η Ειδομένη θα καθαρίσει»: Προαναγγελία αστυνομικής επέμβασης από τον Μουζάλα – Έρχονται απελάσεις

07.12.2015 07:44
«Η Ειδομένη θα καθαρίσει»: Προαναγγελία αστυνομικής επέμβασης από τον Μουζάλα - Έρχονται απελάσεις - Media

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο χρήσης αστυνομικής βίας κατά των μεταναστών που έχουν καταλάβει τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη, διαμαρτυρόμενοι για τον εγκλωβισμό τους στην Ελλάδα μετά το κλείσιμο των συνόρων για όσους δεν θεωρούνται πρόσφυγες από τα Σκόπια, άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο χρήσης αστυνομικής βίας κατά των μεταναστών που έχουν καταλάβει τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη, διαμαρτυρόμενοι για τον εγκλωβισμό τους στην Ελλάδα μετά το κλείσιμο των συνόρων για όσους δεν θεωρούνται πρόσφυγες από τα Σκόπια, άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA και αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ειδομένη, ανέφερε ότι «κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια ώστε να μην πέσει ξύλο. Ωστόσο μέσα σ’ ένα κράτος μια κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόζει τους νόμους. Πιθανώς με λεπτότητα, πιθανώς με τρυφερότητα αλλά δεν μπορεί να έχεις τη σιδηροδρομική γραμμή κατειλημμένη 10 ημέρες, οφείλεις σαν κράτος να αντιδράσεις».

Μέσα στις επόμενες ημέρες η Ειδομένη «θα έχει καθαρίσει», πρόσθεσε, ενώ όσον αφορά τους μετανάστες που θα γυρίσουν πίσω, τόνισε ότι «θα εφαρμοστούν οι νόμοι: Όσοι θέλουν να κάνουν αίτηση ασύλου θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση ασύλου. Δεν κάνουν όμως γιατί δεν θέλουν. Πάρα πολλοί θέλουν να γυρίσουν πίσω μόνοι τους».

«Θα γίνουν και απελάσεις», ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, σημειώνοντας πως πρόκειται για κάτι που «ακούγεται πολύ άσχημο», ενώ ο ίδιος έχει «δουλέψει χρόνια στην άλλη πλευρά και πονάω με αυτό που λέω τώρα».

«Δεν τέθηκε θέμα εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν»

Αναφορικά με τη φιλολογία περί αποπομπής της Ελλάδας από τη συνθήκη Σύνγκεν ο κ. Μουζάλας έκανε λόγο για μια ιστορία που χτίστηκε μέσα από όχι θεσμικά όργανα της ΕΕ.

«Χτίστηκε από δηλώσεις πρωθυπουργών – κρατών οι οποίοι λειτουργούν ξενοφοβικά», ανέφερε Γ. Μουζάλας και πρόσθεσε ότι «ωστόσο αυτό μεταφέρθηκε στη χώρα μας σα να είναι απόψεις της Ευρώπης».

Ήθελαν παρατηρητές από τη FYROM στα ελληνικά σύνορα

Αναφορικά με την παρουσία της FRONTEX στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων, ο κ Μουζάλας σημείωσε πως σε κείμενο που απέστειλε η FRONTEX αναφερόταν ότι «συγχρόνως θα καλέσουμε παρατηρητές από τη FYROM, την οποία αναφέρει ως “Δημοκρατία της Μακεδονίας” ώστε να συμμετέχουν στη επιχείρηση. Είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς σα χώρα αυτό το πράγμα; Παρατηρητές από τη FYROM στα ελληνικά σύνορα; Αυτό ήταν μια αυθαιρεσία της FRONTEX. Στείλαμε γράμμα στον κ. Αβραμόπουλο, ζητήσαμε να μπουν τα πράγματα στη θέση του, μπήκαν στη θέση τους».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26