09/12/2018 23:17:48

Γιατί οι Ρώσοι ιερείς φωτογραφίζονται με τις γάτες τους (Photo)

Γιατί οι Ρώσοι ιερείς φωτογραφίζονται με τις γάτες τους (Photo) - Media

 

12 ιερείς φωτογραφήθηκαν με… τις γάτες τους για την έκδοση ενός νέου ημερολογίου από μια ρωσική ιστοσελίδα ορθοδόξων χριστιανών.

Η εμπνεύστρια της ιδεάς και δημοσιογράφος της ιστοσελίδας Pravmir , Ξένια Λουτσένκο, δήλωσε ότι πρόκειται για έναν πρωτότυπο τρόπο που παρουσιάζει τους Ρώσους κληρικούς, οι οποίοι δεν είναι ανοιχτοί σε τέτοιες ανεπίσημες εμφανίσεις.

Наконец приехал из типографии календарь "Поп+Кот"! Котиков вам на стену в 2016-м году! 12 месяцев - 12 священников со св...

Posted by Xenia Loutchenko on Wednesday, 2 December 2015

«Οι γάτες είναι δικές τους, τίποτα δεν ήταν στημένο. Ήταν όποιος είχε μια γάτα και ήταν έτοιμος να ποζάρει για μια φωτογραφία» ανέφερε η Λουτσένκο.

Αρκετοί ιερείς κάλεσαν την δημοσιογράφο ρωτώντας την γιατί δεν τους κάλεσε για την φωτογράφηση.

Η επίσημη αντίδραση της Ορθόδοξης Εκκλησίας εκφράστηκε αργότερα από τον εκπρόσωπό της, Βζεβόλοντ Τσάπλιν, ο οποίος είπε ότι «δεν ήταν μεγάλη αμαρτία».

Ωστόσο, πρόσθεσε: «Εγώ δεν θα κρεμούσα ένα τέτοιο ημερολόγιο στον τοίχο μου».

Οι αντιδράσεις του κοινού ήταν ποικίλες. Κάποιοι θεώρησαν την κίνηση τρυφερή, ενώ άλλοι είπαν ότι «Τίποτα δεν μπορεί να βοηθήσει αυτούς τους ιερείς, ούτε οι γάτες!».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.