search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:48
MENU CLOSE

Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Γαλλίας καλεί σε ψήφο στην… Δεξιά για να αναχαιτιστεί η ακροδεξιά

07.12.2015 20:37
Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Γαλλίας καλεί σε ψήφο στην… Δεξιά για να αναχαιτιστεί η ακροδεξιά - Media

Έκκληση στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν τους υποψηφίους της Δεξιάς σε τρεις περιφέρειες προκειμένου να αναχαιτιστεί η άνοδος της ακροδεξιά, κάνει ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς.

 

Έκκληση στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν τους υποψηφίους της Δεξιάς σε τρεις περιφέρειες προκειμένου να αναχαιτιστεί η άνοδος της ακροδεξιά, κάνει ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς.

O πρωθυπουργός της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, απηύθυνε σήμερα έκκληση προς τους Γάλλους ψηφοφόρους να ψηφίσουν τους υποψηφίους της Δεξιάς στις τρεις περιφέρειες όπου η ακροδεξιά επικράτησε στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών, προκειμένου να εμποδίσουν την ενδεχόμενη νίκη του Εθνικού Μετώπου στο δεύτερο γύρο.

«Όταν αγαπάει κανείς την χώρα του, δεν διστάζει να εστιάζει στην ουσία των καταστάσεων» επισήμανε ο Γάλλος πρωθυπουργός μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1 στην πρώτη δημόσια παρέμβαση που κάνει μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των περιφερειακών εκλογών, που διεξήχθη χθες Κυριακή και σηματοδοτήθηκε από την θεαματική άνοδο του Εθνικού Μετώπου.

Ο Μανουέλ Βαλς απηύθυνε έκκληση στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν τους υποψηφίους της Δεξιάς στον δεύτερο γύρο, που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή, στις περιφέρειες στο νότιο, βόρειο και ανατολικά τμήμα της χώρας.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης προέτρεψε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν τους υποψηφίους της συντηρητικής παράταξης στις περιφέρειες στο νοτιοανατολικό τμήμα (Προβηγκία-Κυανή Ακτή) όπου η Μαριόν Μαρεσάλ Λε Πεν συγκέντρωσε ποσοστό άνω του 40% των ψήφων, στο βόρειο τμήμα (Νορ- Πα ντε Καλαί- Πικαρντί) όπου η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν επικράτησε με ποσοστό άνω του 40% των ψήφων και στο ανατολικό τμήμα (Αλσατία-Καμπανία-Αρντέν-Λορέν) όπου επικράτησε ο υπεύθυνος στρατηγικής του κόμματος Φλοριάν Φιλιπό.

Μεγάλος ηττημένος του πρώτου γύρου της εκλογικής αναμέτρησης, το σοσιαλιστικό κόμμα αποφάσισε να αποσύρει τους υποψηφίους του «στις περιφέρειες που κινδυνεύουν (να περιέλθουν στο) Εθνικό Μέτωπο όπου η Αριστερά δεν προηγείται της Δεξιάς» για να «υψώσει ένα δημοκρατικό φράγμα» στην Ακροδεξιά.

Στις περιφέρειες στο νοτιοανατολικό και το βόρειο τμήμα, οι υποψήφιοι του Σοσιαλιστικού Κόμματος αποσύρθηκαν από την κούρσα ωστόσο ανατολικά, ο σοσιαλιστής υποψήφιος αποφάσισε να παραμείνει.

Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε απόψε το βράδυ σε αυτόν, τον Ζαν Πιερ Μασερέ και του ζήτησε «να μην γαντζώνεται».

«Αυτές τις στιγμές, δεν πρέπει να γαντζώνεσαι, πρέπει να είσαι άξιος και να στέκεσαι στο ύψος του διακυβεύματος: να ενισχύσουμε τη Δημοκρατία» τόνισε ο Βαλς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:48