search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:02
MENU CLOSE

Ν. Υόρκη: Μήνυσε Μουσείο Τέχνης γιατί οι πίνακες παρουσίαζαν ως «Άρειο» τον Ιησού (Photos)

08.12.2015 07:44
Ν. Υόρκη: Μήνυσε Μουσείο Τέχνης γιατί οι πίνακες παρουσίαζαν ως «Άρειο» τον Ιησού (Photos) - Media

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης φέρεται να μήνυσε ένας άνδρας για την έκθεση πινάκων που απεικονίζουν τον Ιησού ως έναν λευκό άνδρα με ξανθά μαλλιά.

 

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης φέρεται να μήνυσε ένας άνδρας για την έκθεση πινάκων που απεικονίζουν τον Ιησού ως έναν λευκό άνδρα με ξανθά μαλλιά.

Ο 33χρονος Justin Renel Joseph κατέθεσε μήνυση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν και υποστηρίζει ότι οι «ρατσιστικοί» πίνακες που παρουσιάζουν ως «‘Αρειο» τον Ιησού θα πρέπει να αφαιρεθούν και το γεγονός ότι περιλαμβάνονταν στην έκθεση αποτελεί μια «ακραία περίπτωση διακρίσεων», σύμφωνα με την New York Post.

Επιπλέον, ισχυρίζεται ότι ο Χριστός είχε «μαύρα μαλλιά» και ότι το δέρμα του είχε «μπρούτζινο χρώμα», καθώς και ότι ως άνθρωπος με τα ίδια φυσικά χαρακτηριστικά, ένιωσε «απόρριψη» από την κοινωνία.

«Άλλαξαν εντελώς την φυλή του για να τον κάνουν πιο ευχάριστο αισθητικά για τους λευκούς ανθρώπους» δήλωσε ο 33χρονος.

Στον αντίποδα, το Μουσείο υποστήριξε ότι οι πίνακες αυτοί είναι «σημαντικοί ιστορικά και καλλιτεχνικά».

Οι πίνακες που του προκάλεσαν «ανησυχία» ήταν «Η Αγία Οικογένεια και οι Άγγελοι» του Σεμπαστιάνο Ρίτσι, «Το θαύμα με τα ψωμιά και τα ψάρια» του Τιντορέττο, «Η Σταύρωση» του Φραντσέσκο Γκρανάτσι και «Η Ανάσταση» του Περουτζίνο.

Η Αγία Οικογένεια και οι Άγγελοι

Το θαύμα με τα ψωμιά και τα ψάρια

Η Σταύρωση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:01