search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:28
MENU CLOSE

Μέρες τώρα σκέφτομαι τι να γράψω…

28.03.2011 08:20

Μόλις διάβασα όμως το άρθρο «Από τα κόκαλα βγαλμένα» της Λουκίας Ρικάκη (3.3.2011) σκέφτηκα ότι είναι η ώρα να μιλήσουμε για τα «καλά παραδείγματα». Μόνο αυτά μπορούν να στηρίξουν σήμερα την προσπάθεια της χώρας.

Μόλις διάβασα όμως το άρθρο «Από τα κόκαλα βγαλμένα» της Λουκίας Ρικάκη (3.3.2011) σκέφτηκα ότι είναι η ώρα να μιλήσουμε για τα «καλά παραδείγματα». Μόνο αυτά μπορούν να στηρίξουν σήμερα την προσπάθεια της χώρας.

Και είπα να πιάσω το νήμα από τον ειδικευόμενο ιατρό. Επιτρέψτε μου απλά να σας πω – με μια δόση υπερβολής – ότι οι ειδικευόμενοι ιατροί κρατούν όρθιο το σύστημα υγείας: τα κάνουν όλα και συμφέρουν! Ε λοιπόν, στην πλειοψηφία τους οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό δεν παίρνουν φακελάκια! Παράλογο;

Εγώ θα μιλήσω γι’ αυτό που ξέρω, αυτό που έζησα ως ειδικευόμενος στο Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Σωτηρία. Από νωρίς το πρωί κατέφθαναν οι ασθενείς – εσωτερικοί και εξωτερικοί – και τελειωμό δεν είχαν! Προγραμματισμένα και μη ραντεβού… «Προϊσταμένη, βάλε το RFA*!» φώναζε ο Διευθυντής. «Έρχεται η μονάδα, κ. Διευθυντά!». «Επείγον από την 8η κλινική!». «Α! να μην ξεχάσουμε το FNA**!». Και εκεί ακούγεται η φωνή του Σπύρου: «Ο αξονικός τομογράφος τα έπαιξε, αφεντικό!».

Όχι, όχι, δεν τον χάλασε ο Σπύρος τον αξονικό… ο αξονικός δεν χάλασε από «συνήθεια», αλλά από την υπερβολική χρήση! Και τότε αρχίζει η ταλαιπωρία των ασθενών…

«Μα δεν βρέθηκε ένας να φέρει έναν ακόμη αξονικό!» φωνάζει ένας ασθενής…

Και τώρα η πραγματικότητα μέσα από τους αριθμούς:

2009: 13.857 εξετάσεις σε 7.095 ασθενείς, από τις οποίες οι 1.435 αφορούν επεμβατικές πράξεις (θερμοκαυτηριάσεις, παροχετεύσεις, νεφροστομίες κ.λπ.).

2010: 14.051 εξετάσεις σε 7.100 ασθενείς, από τις οποίες οι 1.325 αφορούν επεμβατικές πράξεις.

Συμπέρασμα: Άνθρωποι με όρεξη για δουλειά υπάρχουν… Αξονικοί τομογράφοι υπάρχουν;

*θερμοκαυτηρίαση όγκων

**βιοψία

 

O Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είναι γιατρός και βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:28