search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:20
MENU CLOSE

Υπερ-αυτοκινητόδρομος που θα συνδέει Λονδίνο με Νέα Υόρκη

08.12.2015 10:42
Κεφαλονιά: Κόπηκε στα δύο ο δρόμος Αργοστολίου - Φισκάρδου (Photos) - Media

Ο ισχυρός άνδρας των Ρωσικών σιδηροδρόμων παρουσίασε μελέτες για έναν αυτοκινητόδρομο, ο οποίος αν ολοκληρωθεί θα είναι με διαφορά ο μεγαλύτερος του κόσμου, που θα ενώσει για πρώτη φορά το Λονδίνο με τη Νέα Υόρκη οδικώς.

 

Ο Βλαντιμίρ Γιακούνιν, στενότατος συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, έκανε μια ανακοίνωση που αναμένεται να αλλάξει τον κόσμο μας σε περίπτωση που όντως πραγματοποιηθεί.

Ο ισχυρός άνδρας των Ρωσικών σιδηροδρόμων παρουσίασε μελέτες για έναν αυτοκινητόδρομο, ο οποίος αν ολοκληρωθεί θα είναι με διαφορά ο μεγαλύτερος του κόσμου, που θα ενώσει για πρώτη φορά το Λονδίνο με τη Νέα Υόρκη οδικώς.

Το έργο αναμένεται να κοστίσει τρισεκατομμύρια δολάρια αλλά οι μελέτες δείχνουν πως τα οφέλη του και τα δυνητικά κέρδη θα αποσβέσουν και με το παραπάνω αυτό το ποσό.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος θα περνάει από τα βάθη της Σιβηρίας, όπου η δίοδος τώρα είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω της ακαταλληλότας του υπάρχοντος οδικού δικτύου και από εκεί στην Αλάσκα και τις ΗΠΑ.

Η δημιουργία του θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή ενώ θα μετατρέψει αυτόματα την Ρωσία στο κέντρο του κόσμου. Αγωγοί πετρελαίου καθώς και μια υπερσύγχρονη σιδηροδρομική γραμμή αναμένεται να δημιουργηθούν παράλληλα με τον αυτοκινητόδρομο.

Φυσικά, προκαλεί απορία το πώς θα μπορέσει ποτέ να πραγματοποιηθεί αυτό το σχέδιο αφού η Ρωσία έχει έλλειψη ρευστού αλλά οι συνεργάτες του Γιακούνιν κάνουν τονίζουν πως είναι ένα διηπειρωτικό έργο και πως η χρηματοδότηση του θα μπορούσε να είναι κοινή.

Θυμίζουμε πως ο Βλαντιμίρ Γιακούνιν ήταν ένας από τους Ρώσους που είχαν κυρώσεις από τις ΗΠΑ, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:15