search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:36
MENU CLOSE

Παναγούλης: Δεν είμαι ούτε μάγος, ούτε καφετζού αλλά πιστεύω οτι κυβέρνηση δεν θα έχει καλό τέλος

08.12.2015 11:25
«Παρών» στην κατάργηση του μπόνους θα ψηφίσει ο Παναγούλης - Media

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, κος Στάθης Παναγούλης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Σκληρό Ροκ” με το δημοσιογράφο Σεραφείμ Κοτρώτσο.

 

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, κος Στάθης Παναγούλης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Σκληρό Ροκ” με το δημοσιογράφο Σεραφείμ Κοτρώτσο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για το αν η κυβέρνηση θα αντέξει με 153 βουλευτές

«Δεν είμαι ούτε μάγος, ούτε καφετζού πιστεύω όμως ότι μια κυβέρνηση που άλλα είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό και άλλα κάνει δεν μπορεί να έχει καλό τέλος. Γιατί να πιστέψω αυτά που είπε ο κος πρωθυπουργός μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα έχουμε τρεις διαφορετικές δηλώσεις, μια από την κα  Κατσέλη ότι το πρώτο τρίμηνο θα καταργηθούν τα capital control, την επομένη ο κος Χουλιαράκης είπε ότι το πρώτο εξάμηνο θα καταργηθούν τα capital control και χθες ή προχθές ο κος Σταθάκης είπε μέσα στο 2016. Όταν τρεις διαφορετικοί κυβερνητικοί παράγοντες βγαίνουν και λένε διαφορετικά πράγματα για το ίδιο θέμα από εκεί και περά…»

Για τα υπονοούμενα που άφησε ο πρωθυπουργός για την ανεξαρτητοποίηση του

«Εγώ είμαι τόσο καθαρός και προκαλώ οποιονδήποτε να πει κάτι εις βάρος μου τα τελευταία 45 χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά. Το θέμα είναι το εξής ότι ναι, εγώ ψήφισα τον Αύγουστο το τρίτο μνημόνιο και το ψήφισα εν γνώση μου ότι δεν βγαίνει γιατί δεν ήθελα να πέσει η κυβέρνηση. Ποιοι έριξαν την κυβέρνηση;  Δεν την έριξε ο Λαφαζάνης την κυβέρνηση αφού θέλουν να τα ακούσουν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Την κυβέρνηση την έριξε ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέρω τους λόγους, όταν τρεις βουλευτές έριξαν 120 την κυβέρνηση ψηφίζοντας “παρων”».

Για το αν εννοεί βουλευτές εκτός αυτών που μετά πήγαν στην ΛΑ.Ε

«Ναι, καμία σχέση! Βουλευτές μιας συνιστώσας, αυτοί ρίξανε στο 118. Λοιπόν αυτοί οι βουλευτές όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν, δεν διαγράφτηκαν από την κοινοβουλευτική ομάδα αλλά τοποθετηθήκαν και σε θέσεις σίγουρες και επανεκλέγηκαν βουλευτές. Δεν ξέρω σε ποια συνιστώσα είναι, είναι σε με μια συνιστώσα των 53, των 7».

Για το αν ο Τσίπρας ήθελε να χάσει τη δεδηλωμένη για να πάει σε εκλογές

«Δεν θέλω να πιστεύω γιατί εγώ θέλω να είμαι αντικειμενικός, ότι ήταν εν γνώση του κ. Τσίπρα. Ήταν μιας συγκεκριμένης ομάδας, μιας συγκεκριμένης συνιστώσας που για τους δικούς τους λόγους και για τους δικούς τους υπολογισμούς θελαν να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές. Είτε γιατί πίστευαν ότι ο Τσίπρας θα χάσει τις εκλογές για να πάρουν αυτοί τα ινία, είτε οτιδήποτε άλλο. Πιστεύω 99,9% χωρίς να γνωρίζει τίποτα ο κος Τσίπρας».

Για το ποιοι ήταν αυτοί οι βουλευτές

«Ήταν τρεις βουλευτές που επανακλέγησαν, δεν θέλω τώρα να αναφερθώ σε ονόματα. Είναι δυο από την Β’ Αθηνών και ένας από Βόρεια Ελλάδα.

Μετά ο πρωθυπουργός από την συγκεκριμένη συνιστώσα, από τις συγκεκριμένες ομάδες να τοποθετηθούν οι τρεις αντάρτες του γλυκού νερού σε εκλόγιμες θέσεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

(…)

Δεν ήθελα να πω τίποτε και απέφευγα να βγω και στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις και επειδή σας είχα υποσχεθεί ότι θα βγω κάποια στιγμή σε εσάς δεν ήθελα κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να δημιουργήσω θέμα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ψήφισα τον Αύγουστο γιατί πίστευα ότι θα αναθεωρήσουμε σε ορισμένα πράγματα τις θέσεις μας.

Για το αν πιστεύει ότι γίνεται εξ ανάγκης η στροφή του πρωθυπουργού στην εφαρμογή των σκληρών μέτρων

«Δεν το γνωρίζω αυτό, γνωρίσω το εξής όταν τον Σεπτέμβριο του ’14 στην Θεσσαλονίκη εξήγγειλε τα μέτρα κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, 13η σύνταξη, αφορολόγητο των 12 χιλιάδων και έβγαινε το οικονομικό επιτελείο εκείνης της εποχής και έλεγε που θα βρουν τα λεφτά, γιατί να πιστέψω αυτά που λέει σήμερα ο κύριος πρωθυπουργός; Έκανα μια υποχώρηση με την συνείδηση μου. Εγώ είχα συζητήσει και με τον κ. Λαφαζάνη πριν από τις κρίσιμες ψηφοφορίες και γιατί σας λέω ότι την ρίξανε συγκεκριμένα άτομα, δεν την έριξε ο Λαφαζάνης. Γιατί με τον Λαφαζάνη μίλησα πριν την  ψηφοφορία και μου λέει «τι θα κάνεις εσύ, σε ρώταω γιατί δεν πρέπει να πέσει κάτω από τους 120 βουλευτές» και του είπα «εγώ Παναγιώτη θα ψηφίσω για να δώσουμε μια ευκαιρία μήπως βγούμε από αυτό το χάος που οδηγείται ο τόπος».

Για το αν θα οδηγηθεί προς την Λαϊκή Ενότητα

«Ο Στάθης Παναγούλης παραμένει ανεξάρτητος και θα δίνει καθημερινά την μάχη με ερωτήσεις και επερωτήσεις μέσα και έξω από τη Βουλή. Θα είμαι απέναντι και θα είμαι θετικός εάν μοιράσει λεφτά στον κόσμο. Εάν αυξήσει τις συντάξεις, αν αυξήσει τους μισθούς, αν βάλει αφορολόγητο 12 χιλιάδες ευρώ, αν καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ θα είμαι κοντά στην κυβέρνηση».

Για το αν είναι απογοητευμένος από τον Αλέξη Τσίπρα

«Πάρα πολύ γιατί εγώ το ’12 αναγκάστηκα να είμαι υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ. Μου το ζήτησε ο ίδιος ο κος Τσίπρας και είχα πιστέψει σ’ αυτόν. Είχα πιστέψει γι’ αυτό μπήκα! Εγώ είχα τελείως αλλάξει την ζωή μου, ασχολούμουνα με τα πολιτικά αλλά κοίταγα και τις δουλειές μου γιατί είχα σιχαθεί με όλα αυτά που είχαν συμβεί στον τόπο.

Είμαι πολύ απογοητευμένος και συγχυσμένος!»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:36