search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:13
MENU CLOSE

Επίθεση στα γραφεία του μειονοτικού κόμματος στην Κομοτηνή – Ως «Φρουροί της Θράκης» υπέγραψαν οι δράστες (Photos)

08.12.2015 13:59
Επίθεση στα γραφεία του μειονοτικού κόμματος στην Κομοτηνή – Ως «Φρουροί της Θράκης» υπέγραψαν οι δράστες (Photos) - Media

Επίθεση στα νέα γραφεία του μειονοτικού κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) στην Κομοτηνή πραγματοποίησαν άγνωστοι, την νύχτα, όταν αυτά ηταν άδεια.

 

Επίθεση στα νέα γραφεία του μειονοτικού κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) στην Κομοτηνή πραγματοποίησαν άγνωστοι, την νύχτα, όταν αυτά ηταν άδεια.

Τα νέα γραφεία βρίσκονται στις παρυφές της βόρειας συνοικίας της Κομοτηνής, στην έξοδο της πόλης προς τον κάθετο άξονα της Βουλγαρίας και δεν έχουν εγκατασταθεί ακόμη εκεί τα στελέχη του συγκεκριμένου κόμματος.

Είχαν όμως μεταφερθεί κάποια προσωπικά αντικείμενα του Αχμέτ Σαδίκ, ο οποίος ήταν ο ιδρυτής του ΚΙΕΦ κατά τη δεκαετία του ’90 και χρημάτισε βουλευτής από το 1989 έως το 1993.Ο Αχμέτ Σαδίκ έχασε την ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 24 Ιουλίου του 1995, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κομοτηνή σε σύγκρουση του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο ίδιος με γεωργικό ελκυστήρα. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε τότε ο πρώην βουλευτής και η οικογένειά του, είχε μεταφερθεί επίσης πρόσφατα στο χώρο των νέων γραφείων του ΚΙΕΦ και αφαιρέθηκε από τους αγνώστους χθες το βράδυ. 

Οι δράστες που έγραψαν με σπρέι “Φρουροί της Θράκης” στα τζάμια και τους τοίχους των γραφείων, έσπασαν επίσης ένα τζάμι, ένα φωτοτυπικό μηχάνημα ενώ παραβιάστηκαν και οι εξωτερικές πόρτες του διώροφου κτηρίου.

Το περιστατικό ερευνάται από τις αρμόδιες υπηρεσίες ενώ καμία εκτίμηση ή σχόλιο δεν υπάρχει από τις ελληνικές αρχές, μέχρι να εκτιμηθούν οι συνθήκες της επίθεσης.

Καταδικάζει το ΥΠΕΞ

Την κατηγορηματική καταδίκη για τη βίαιη επίθεση εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.

«Προβοκατόρικες ενέργειες όπως αυτή», αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα ειρήνης και συνεργασίας που έχουν χαρακτηρίσει διαχρονικά τη συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στη Θράκη».

Για τη διαλεύκανση του περιστατικού και την προσαγωγή των ενόχων στη δικαιοσύνη, θα μεριμνήσουν άμεσα οι αρμόδιες ελληνικές αρχές, τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:11