search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:32
MENU CLOSE

Οι προφητείες της «Νοστράδαμου» των Βαλκανίων

09.12.2015 07:20
Οι προφητείες  της «Νοστράδαμου» των Βαλκανίων - Media

Η «Μπάμπα Βάνγκα» έχει αποκτήσει μια μυστικιστική αύρα γύρω από το όνομα της, αφού αρκετές από τις προφητείες που έκανε επί σειρά ετών έχουν αρχίσει να βγαίνουν αληθινές.

 

Η «Μπάμπα Βάνγκα» έχει αποκτήσει μια μυστικιστική αύρα γύρω από το όνομα της, αφού αρκετές από τις προφητείες που έκανε επί σειρά ετών έχουν αρχίσει να βγαίνουν αληθινές.

Βασικότερη εξ αυτών είναι η προφητεία της για έναν επερχόμενο «μεγάλο μουσουλμανικό πόλεμο» και τη δημιουργία μουσουλμανικού χαλιφάτου στην Ευρώπη με επίκεντρο τη Ρώμη μέχρι το 2043. Η ραγδαία άνοδος του Ισλαμικού Κράτους και η ολοένα μεγαλύτερη απειλή του προς την Ευρώπη έχει κάνει τους λάτρεις των θεωριών συνομωσίας να πιστεύουν πως η πρόβλεψη της θα βγει αληθινή.

Το πραγματικό της όνομα ήταν Ευαγγελία Πάντεβα Δημίτροβα και έχασε την όραση της όταν ήταν δώδεκα ετών σε μια τρομερή καταιγίδα με τυφώνες. Εκείνη υποστήριζε πως τότε της δόθηκε το χάρισμα της ενόρασης και εξελίχθηκε σε σημαντική μορφή για τη Βουλγαρική κοινωνία, ούσα σύμβουλος του τσάρου Μπόρις ΙΙΙ στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο και μετέπειτα του κομμουνιστικού κόμματος. Επίσης, χρησιμοποιήθηκε από τις βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες για να αποπροσανατολίσει πολιτικούς αντιπάλους.

Από τις προφητείες της που έχουν απεδείχθη αληθινές μια αφορά στο τσουνάμι του 2004, για το οποίο χαρακτηριστικά είχε προβλέψει πως «ένα τεράστιο κύμα θα καλύψει μια μεγάλη ακτή γεμάτη ανθρώπους και όλα θα εξαφανιστούν κάτω από το νερό. Όλα θα λιώσουν, όπως ο πάγος».

Μια άλλη έχει να κάνει με την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους όταν φέρεται να είπε «Τρόμος. Τρόμος. Το αμερικάνικο γένος θα πέσει μετά την επίθεση των ατσάλινων πουλιών».

Άλλες της προφητείες οι οποίες όμως δεν φαίνεται πως θα βγουν αληθινές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων έναν πυρηνικό πόλεμο που θα ερημώσει την Ευρώπη μέχρι το 2016, τη βοήθεία εξωγήινων για να επιτευχθεί υποβρύχια διαβίωση καθώς και έναν μεγάλο πόλεμο στον πλανήτη Άρη μέχρι το 3005.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:32