search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:52
MENU CLOSE

Ειδομένη: Προσαγωγές, τραυματισμοί και καταγγελίες για ξυλοδαρμό μεταναστών (Photos)

09.12.2015 10:18
Ειδομένη: Προσαγωγές, τραυματισμοί και καταγγελίες για ξυλοδαρμό μεταναστών (Photos) - Media

«Ο Ιρανός Βαχίντ ξυλοκοπήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία αφού αρνήθηκε να αφήσει την σκηνή, αναφέρει φίλος του», γράφει στο twitter ο Oscar Webb, φωτορεπόρτερ του Vice και της Telegraph.

 

Περισσότερες από δέκα προσαγωγές μεταναστών έγιναν, σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά την επιχείρηση διάνοιξης της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, το πρωί.

Οι προσαχθέντες -διαφόρων εθνικοτήτων- μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. Ειδομένης και λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Νωρίτερα είχαν προσαχθεί τέσσερις δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ, οι οποίοι βρίσκονταν έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό, οι οποίοι επίσης αφέθηκαν ελεύθεροι ύστερα από μισή ώρα.

«Αστυνομικοί έδειραν μετανάστη» – Διαψεύδει την καταγγελία ο συντονιστής διευθυντής του Κέντρου Υγείας

«Ο Ιρανός Βαχίντ ξυλοκοπήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία αφού αρνήθηκε να αφήσει την σκηνή, αναφέρει φίλος του», γράφει στο twitter ο Oscar Webb, φωτορεπόρτερ του Vice και της Telegraph.

 

 

Ωστόσο,  σύμφωνα με τον συντονιστή διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου ο 29χρονος Ιρανός που διακομίστηκε στο Κέντρο τραυματίστηκε σε συμπλοκή με ομοεθνείς του.

“Ο 29χρονος Ιρανός μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, είχε θλαστικό τραύμα στο χέρι και στο πόδι και τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής με ομοεθνείς του και όχι από αστυνομικούς, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Περπερίδης.

“Αφού ράψαμε τις πληγές του και έγινε ο απαραίτητος ακτινολογικός έλεγχος και διαπιστώσαμε ότι είναι καλά στην υγεία του, σε συνεργασία με την αστυνομία καλέσαμε ταξί που τον άφησε μαζί τον συνοδό του στον καταυλισμό προκειμένου να επιβιβαστούν στο λεωφορείο και να φύγουν” πρόσθεσε.

«Κλείστε τις κάμερες»

Ο φωτορεπόρτερ της Telegraph αναφέρει επίσης πως οι αστυνομικοί είπαν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ: «όχι κάμερες, διαγράψτε τώρα».

Με λεωφορεία στην Αθήνα

Δεκατέσσερα λεωφορεία γεμάτα μετανάστες ξεκίνησαν γύρω στις 10 το πρωί, από την Ειδομένη με προορισμό την Αθήνα.

 

 

Άνοιξε η σιδηροδρομική γραμμή – Ζημιές 1,2 εκατ. ευρώ για τις μεταφορικές εταιρείες

Στο ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ υπολογίζει εκπρόσωπος μεταφορικών εταιρειών, τη ζημία που υπέστησαν οι μεταφορείς από τον αποκλεισμό, που πραγματοποίησαν οι μετανάστες, στη σιδηροδρομική γραμμή, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, στην περιοχή της Ειδομένης.

Μετά το άνοιγμα της σιδηροδρομικής γραμμής έχουν διέλθει μέχρι στιγμής από την ΠΓΔΜ προς την Ελλάδα τρεις εμπορικές αμαξοστοιχίες.

“Πρόκειται για μία αμαξοστοιχία με 15 βαγόνια που μεταφέρει ζάχαρη, μία με 17 βαγόνια που μεταφέρει χημικά και μία της COSCO με 38 άδεια βαγόνια, που κατευθύνεται στον Πειραιά, για να φορτώσει” ανέφερε ο Ανέστης Σαχπελίδης, εκπρόσωπος μεταφορικών εταιρειών.

Στο μεταξύ, ένα τρένο με τέσσερα βαγόνια αναμένεται στην Ειδομένη, προκειμένου να επιβιβαστούν σ’ αυτό περίπου 300 μετανάστες, που δεν έχουν απομακρυνθεί ακόμη από την περιοχή. Το τρένο θα έχει προορισμό τη Θεσσαλονίκη, ενώ οι μετανάστες θα κατευθυνθούν με άλλο τρένο, το βράδυ, στην Αθήνα.

 

Παραστρατίδης: Η επιχείρηση στην Ειδομένη έπρεπε να γίνει

Η επιχείρηση στην Ειδομένη έπρεπε να γίνει και ήταν μία ήπια διαδικασία απομάκρυνσης των ανθρώπων, στους οποίους δεν επιτρεπόταν η διέλευση στην ΠΓΔΜ, με προορισμό την κεντρική Ευρώπη, δήλωσε στο “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Παραστατίδης.

“Ορθώς επελέγη αυτή η διαδικασία, έπρεπε να γίνει μετά από τόσες μέρες ταλαιπωρίας, όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής, αλλά γιατί είχε αποκλειστεί η σιδηροδρομική γραμμή και αντιλαμβάνεστε τις συνέπειες στην οικονομία της χώρας” είπε ο κ. Παραστατίδης, μιλώντας στην εκπομπή “Καθημερινά”, που παρουσιάζουν ο Χρήστος Μάτης και η Νικόλ Καζαντζίδου. Όσον αφορά στον χρόνο, που επιλέχθηκε από την κυβέρνηση να γίνει η επιχείρηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι “αυτά θέλουν και τον χρόνο τους, τώρα προφανώς είχαν πεισθεί (σ.σ. οι οικονομικοί μετανάστες) ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσουν να περάσουν απέναντι”.

Γνωστοποίησε δε, ότι ο ίδιος ήταν ενήμερος ότι επρόκειτο να γίνει επιχείρηση “εδώ και 2-3 μέρες”. Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας στην παραμονή των ανθρώπων, που είχαν “εγκλωβιστεί” τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή, ο κ.Παραστατίδης σημείωσε ότι “οι άνθρωποι στην αρχή τους καλοδέχτηκαν, τους βοήθησαν, τους στήριξαν, τους προσέφεραν τρόφιμα και ό,τι άλλα χρειάζονταν”, αλλά υπήρχε πρόβλημα “ύστερα αποχωρώντας και οι δομές οι οποίες προσέφεραν κάποια στήριξη, όπως οι ΜΚΟ και οι άλλες οργανώσεις”.

Δήμαρχος Παιονίας: Η τοπική κοινωνία θα ηρεμήσει

“Με ηρεμία εξελίχθηκε η αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης των μεταναστών” από τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη, που παρέμενε αποκλεισμένη τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τον δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη.

“Έχει αποσυμφορηθεί η περιοχή, όπως και η σιδηροδρομική γραμμή, και ήδη πέρασε η πρώτη εμπορική αμαξοστοιχία” ανέφερε ο κ. Γκουντενούδης, συμπληρώνοντας ότι η τοπική κοινωνία θα ηρεμήσει.

“Δεν θέλουμε να ξαναγίνει το ίδιο με εθνικότητες μεταναστών, που δεν μπορούν να περάσουν” τόνισε.

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:52