search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:33
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Μη στοιβάζετε χωρίς σχέδιο μετανάστες στην Αθήνα

09.12.2015 13:49
ΠΑΣΟΚ: Μη στοιβάζετε χωρίς σχέδιο μετανάστες στην Αθήνα  - Media

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες του δημάρχου ότι οι μετανάστες επανέρχονται από την Ειδομένη στην Αθήνα χωρίς η κυβέρνηση να έχει αποσαφηνίσει το σχέδιο της, έρχεται και το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη να καταγγείλει την κυβερνητική πρακτική.

 

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες του δημάρχου ότι οι μετανάστες επανέρχονται από την Ειδομένη στην Αθήνα χωρίς η κυβέρνηση να έχει αποσαφηνίσει το σχέδιο της, έρχεται και το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη να καταγγείλει την κυβερνητική πρακτική. Σε ανακοίνωση του ο Υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη  Θοδωρής Παπαθεοδώρου ζητάει να τοποθετηθεί στη Βουλή η κυβέρνηση για τους σχεδιασμούς της και κυρίως αν θα ζητήσει από όσους απετράπη η είσοδος τους στα Σκόπια να αιτηθούν άσυλο στη χώρα μας ή θα επαναπροωθηθούν στις χώρες τους. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

” Η επέμβαση της αστυνομίας στην Ειδομένη και η μεταφορά των μεταναστών στην Αθήνα αποτελεί μια πρόσκαιρη και εμβαλωτική λύση.

Η Κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα κανένα σχέδιο για την προσωρινή διαμονή, τη δυνατότητα υποβολής αιτήματος ασύλου, ή την επιστροφή/επαναπροώθηση των ανθρώπων αυτών. Η μεταφορά του προβλήματος από την Ειδομένη στην Αθήνα δεν αποτελεί βιώσιμη λύση. Ο σταθμός του Μονάχου βρίσκεται στη Γερμανία. Στην Αθήνα λειτουργούν κυκλώματα διακίνησης που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση να ενημερώσει τη Βουλή και τον Ελληνικό λαό για τους σχεδιασμούς της σχετικά με τον επερχόμενο εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα. Μεταξύ αυτών βρίσκονται και ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Τέλος ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα πρόταση για τη σωτηρία των παιδιών που χάνονται σχεδόν κάθε μέρα στο Αιγαίο. Η ευαισθησία αποδεικνύεται εμπράκτως…” 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24