search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:36
MENU CLOSE

Στ’ άρματα για το ασφαλιστικό

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1894
10-12-2015
12.12.2015 04:00
kke-41.jpg

Προετοιμάζεται για μάχη το ΚΚΕ. Κοινές πρωτοβουλίες με ευρωπαϊκά κομμουνιστικά κόμματα

 

Οι δύο απεργιακές μάχες (12 του Νοέμβρη και 3 του Δεκέμβρη), με βάση τις συνθήκες, κρίθηκαν ως «ικανοποιητικές» από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αντίστοιχη αντιμετώπιση και των πιο σοβαρών – και κατά το ΚΚΕ «αντιλαϊκών» – νομοσχεδίων που αναμένονται το επόμενο διάστημα για εργασιακά και ασφαλιστικό. Πιθανότατα, μάλιστα, να δούμε και ανεβασμένες μορφές κινητοποιήσεων που θα θυμίζουν την περίοδο 2010-12. 
 
Η προετοιμασία της… μάχης για το ασφαλιστικό έχει – κατά κάποιον τρόπο – ήδη αρχίσει από τις δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και τα μέλη του ΚΚΕ που δρουν στο πλαίσιό του, με μια σειρά συσκέψεων σε χώρους δουλειάς και κλάδους για τις ανατροπές που ετοιμάζει η κυβέρνηση σε αυτό και τη σημασία τους. 
 
Αντίστοιχα, ψηλά στην ατζέντα του κόμματος αλλά και των σωματείων όπου οι δυνάμεις του πλειοψηφούν παραμένει το να πείσουν ότι η συγκεκριμένη αντιπαράθεση δεν αφορά μονάχα τους συνταξιούχους, αλλά το σύνολο των εργαζομένων, τα ταμεία τους και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.
 
Ο σχεδιασμός
Το ΚΚΕ πήρε μέρος στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας, μιας μορφής περιφερειακής συνεργασίας και συντονισμού δεκάδων Κομμουνιστικών και Εργατικών κομμάτων της Ευρώπης. 
 
Την εισήγηση στην Ολομέλεια έκανε το μέλος του Πολιτικού του Γραφείου Γιώργος Μαρίνος, ενώ οι αντιπροσωπείες των κομμάτων συμφώνησαν μεταξύ άλλων για τον σχεδιασμό κοινών πρωτοβουλιών:
«Να συνεχιστεί συστηματικά η προσπάθεια για την ανάπτυξη της εργατικής – λαϊκής πάλης σε κάθε χώρα και παράλληλα, για να δυναμώσει η στήριξη, η αλληλεγγύη στους αγώνες της εργατικής τάξης, των λαών σε κάθε χώρα, ενάντια στο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις που εκφράζουν τα συμφέροντά του, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, όπως π.χ. η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.
 
Να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην αντιμετώπιση, την καταπολέμηση του αντικομμουνισμού και της συκοφαντίας κατά του σοσιαλισμού, αναδεικνύοντας την προσφορά του κομμουνιστικού κινήματος και της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην κοινωνική πρόοδο. Να απαιτήσουν με πολύμορφες δράσεις την αποτροπή κάθε είδους διώξεων και την κατάργηση των απαγορεύσεων στη δράση Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων, όπως παραδείγματος χάρη στην Ουκρανία, τις χώρες της Βαλτικής, στην Ανατολική – Κεντρική Ευρώπη.
 
Να δυναμώσουν την πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων στη Συρία, το Ιράκ, την Ουκρανία, ρίχνοντας μεγαλύτερο βάρος στην αποκάλυψη των αιτιών των ιμπεριαλιστικών πολέμων, απαιτώντας την απεμπλοκή των χωρών τους από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ισχυροποιώντας το μέτωπο κατά του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., διεκδικώντας την απομάκρυνση στρατιωτικών βάσεων και υποδομών. Αποφασίστηκε ακόμα να οριστεί μέρα κοινής δράσης, στην οποία θα οργανωθούν εκδηλώσεις ενάντια στις αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις σε κάθε χώρα.
 
Να επεξεργαστούν κείμενο κοινής προσέγγισης για το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα.
 
Να δυναμώσουν την αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης και να εξετάσουν την αποστολή αντιπροσωπείας της “Πρωτοβουλίας” στα Παλαιστινιακά εδάφη.
 
Να μελετήσουν καλύτερα το θέμα της κλιματικής αλλαγής και να σχεδιάσουν παρέμβαση για την προστασία του περιβάλλοντος».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:35