search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:08
MENU CLOSE

Δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στην Εκπαίδευση – «Αφορμή για δημιουργία»

10.12.2015 10:48
Η συμμετοχή της ΓΓΙΦ στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους - Media

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων διοργανώνει δύο Πανελλήνιους Διαγωνισμούς δημιουργίας αφίσας με σκοπό την ευαισθητοποίηση των νέων αγοριών και κοριτσιών σε θέματα ισότητας.

 

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων διοργανώνει δύο Πανελλήνιους Διαγωνισμούς δημιουργίας αφίσας με σκοπό την ευαισθητοποίηση των νέων αγοριών και κοριτσιών σε θέματα ισότητας.

Ο πρώτος διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με θέμα «Χτίζουμε την Ισότητα των Φύλων δημιουργώντας ενάντια στα στερεότυπα». Η Γ.Γ.Ι.Φ. καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες να δημιουργήσουν πρωτότυπα έργα που θα προβάλουν το πώς αντιλαμβάνονται οι ίδιοι και οι ίδιες την έννοια της ισότητας των φύλων και την εξάλειψη των στερεοτύπων. Όλα τα έργα θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση – έκθεση που θα διοργανωθεί από τη Γ.Γ.Ι.Φ., στο πλαίσιο της οποίας θα απονεμηθεί τιμητικό βραβείο στους/στις δημιουργούς των έργων που θα έχουν διακριθεί, από την Γενική Γραμματέα Ισότητας. Οι μαθητές/μαθήτριες των τριών (3) σχολείων, που θα τύχουν διάκρισης, θα συμμετάσχουν – με την προβλεπόμενη συνοδεία των υπευθύνων εκπαιδευτικών – σε αποστολή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Βρυξέλλες) ως προσκεκλημένοι/-ες της Ευρωβουλεύτριας κυρίας Κωνσταντίνας Κούνεβα, τον Απρίλιο του 2016. Όλοι/-ες οι μαθητές/μαθήτριες που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό της Γ.Γ.Ι.Φ. θα παραλάβουν έπαινο συμμετοχής.

Ο δεύτερος διαγωνισμός απευθύνεται σε φοιτητές/φοιτήτριες συγκεκριμένων σχολών των ελληνικών ΑΕΙ, ΤΕΙ και δημοσίων ΙΕΚ και τους ζητά να συνθέσουν ένα έργο – αφίσα, διαλέγοντας ανάμεσα σε δύο θέματα ή επιλέγοντας και τα δύο. Οι αφίσες που θα επιλεγούν, – μία από κάθε θεματική κατηγορία – θα γίνουν οι επίσημες αφίσες της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για τη μελλοντική προώθηση του έργου της. Οι νικητές,-τριες του διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Βουλή των Ελλήνων). Τα έργα που θα προκριθούν θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση που θα διοργανωθεί από τη Γ.Γ.Ι.Φ., στο πλαίσιο της οποίας θα απονεμηθεί τιμητικό βραβείο στον/στη  δημιουργό που θα καταλάβει την πρώτη θέση σε κάθε θεματική κατηγορία. Το αναλυτικό κείμενο του διαγωνισμού έχει σταλεί στις αντίστοιχες σχολές για την ενημέρωση των φοιτητών και των φοιτητριών με τους όρους και τη διαδικασία συμμετοχής.

Τα έργα και των δύο διαγωνισμών θα κρίνει πενταμελής επιτροπή αποτελούμενη από Καθηγήτρια και Καθηγητή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, καλλιτέχνιδα εικονογράφο και δύο στελέχη της Γ.Γ.Ι.Φ.

Η ισότητα των φύλων, η καταπολέμηση των στερεότυπων και η προώθηση της ουσιαστικής κατανόησης και επικοινωνίας των ανθρώπων ανεξαρτήτως φύλου αποτελούν την αρχή για μια πιο όμορφη και δημοκρατική κοινωνία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:08