search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:58
MENU CLOSE

Αναδίπλωση της κυβέρνησης: Ξέρουμε ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα, αλλά λέμε τη γνώμη μας

10.12.2015 11:57
Στη δικαιοσύνη κατά της ΝΔ προσφεύγει η Όλγα Γεροβασίλη - Media

«Διευκρινιστική» αναδίπλωση από την κυβερνητική εκπρόσωπο, μετά την κόντρα Αθήνας-Βερολίνου για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

 

«Διευκρινιστική» αναδίπλωση από την κυβερνητική εκπρόσωπο, μετά την κόντρα Αθήνας-Βερολίνου για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Μιλώντας στο STAR, η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων ότι «είναι άλλο οι υποχρεώσεις που έχει η χώρα έναντι του ΔΝΤ, τις οποίες γνωρίζει, ενδεχομένως το ΔΝΤ να συμμετάσχει και σε αυτό το πρόγραμμα, και αυτό είναι κάτι που το ξέρει η κυβέρνηση, όμως είναι άλλο να λέει η κυβέρνηση την άποψή της για το ρόλο του ΔΝΤ».

Δείτε αναλυτικότερα απόσπασμα των δηλώσεών της για το θέμα του ΔΝΤ:

«Το ΔΝΤ είναι στην Ευρώπη, και αυτό δεν είναι μια ευχάριστη εξέλιξη για την Ευρώπη, και οι Ευρωπαίοι μάλλον δεν θα πρέπει να αισθάνονται ιδιαίτερη ικανοποίηση από αυτό. «Η Ευρώπη θα έπρεπε να έχει τους μηχανισμούς να λύνει μόνη τα ζητήματά της εν μέσω οικονομικής κρίσης» είπε η κ. Γεροβασίλη και συμπλήρωσε: «Το ΔΝΤ ήρθε στην Ελλάδα και αυτό δεν ήταν ευχάριστο για κανέναν. Ξαφνικά εμείς δεν αλλάξαμε στάση για το ΔΝΤ και το ρόλο του. Αυτό είναι το ένα κομμάτι της συζήτησης. Το άλλο είναι ότι ξέρουμε ότι το ΔΝΤ συμμετέχει στο Πρόγραμμα, αυτό έρχεται από την προηγούμενη συμφωνία, και η καινούργια συμφωνία που υπεγράφη το καλοκαίρι, έχει το ΔΝΤ ως τεχνικό σύμβουλο έως το Μάρτιο οπότε το ίδιο θα αποφασίσει την περαιτέρω πορεία του. Αυτή είναι η πραγματικότητα». Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε στο σημείο αυτό πως δεν θα μπορούσε ασφαλώς να έρθει η κυβέρνηση και να πει ξαφνικά ότι το ΔΝΤ είναι καλοδεχούμενο στην Ευρώπη, διότι γνωρίζει ότι έχει τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις όπως και γνωρίζει ότι κάποιοι κύκλοι στην Ευρώπη θέλουν αυτές οι απόψεις να επιβληθούν στην Ελλάδα, «γιατί αυτά που ζητάνε στην Ευρώπη, δεν έχουν συμβεί σε καμία χώρα της Ευρώπης» και αυτοί οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι κύκλοι θα είχαν μεγάλη δυσκολία αυτά να τα επιβάλλουν στην Ελλάδα, διότι δεν θα τα επέτρεπε η Ευρώπη. «Χρησιμοποιούν λοιπόν ως άλλοθι το ΔΝΤ για να επιβάλλουν μέτρα στην Ελλάδα που δεν υπάρχουν σε καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη» επέμεινε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

   Σημείωσε πάντως πως «είναι άλλο οι υποχρεώσεις που έχει η χώρα έναντι του ΔΝΤ, τις οποίες γνωρίζει, ενδεχομένως το ΔΝΤ να συμμετάσχει και σε αυτό το πρόγραμμα, και αυτό είναι κάτι που το ξέρει η κυβέρνηση, όμως είναι άλλο να λέει η κυβέρνηση την άποψή της για το ρόλο του ΔΝΤ».

   Υπογράμμισε δε ότι «κάθε φορά που κάποιος θα βγαίνει στο εξωτερικό και θα στρέφεται κατά της χώρας και του ελληνικού λαού, θα παίρνει και την απάντηση που του αξίζει», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος για την απάντηση της κυβέρνησης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50