search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:46
MENU CLOSE

Ο Τραμπ ακύρωσε την επίσκεψη στο Ισραήλ λόγω των αντιδράσεων για τις δηλώσεις του

10.12.2015 20:19
Ο Τραμπ ακύρωσε την επίσκεψη στο Ισραήλ λόγω των αντιδράσεων για τις δηλώσεις του - Media

To φαβορί, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, ο Ντόναλντ Τραμπ, ανέβαλε το ταξίδι του στο Ισραήλ μετά την κατακραυγή που ξέσπασε διότι πρότεινε να απαγορευτεί η είσοδος των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ.

 

To φαβορί, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, ο Ντόναλντ Τραμπ, ανέβαλε το ταξίδι του στο Ισραήλ μετά την κατακραυγή που ξέσπασε διότι πρότεινε να απαγορευτεί η είσοδος των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό των ΗΠΑ αλλά και στο εξωτερικό με το σχέδιό του, γνωστοποίησε με μήνυμα που ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου «αργότερα, αφού εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ».

Ο δισεκατομμυριούχος επισήμανε μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι ανέβαλε το ταξίδι του επειδή δεν ήθελε να φέρει σε δύσκολη θέση τον Νετανιάχου, που ήρθε αντιμέτωπος με καταιγισμό επικρίσεων από Ισραηλινούς πολιτικούς με αφορμή τη συνάντησή του με τον Τραμπ κι οι οποίοι του ζήτησαν επιτακτικά να την ακυρώσει. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός καταδίκασε την πρόταση του Τραμπ εναντίον των μουσουλμάνων, επέμεινε, ωστόσο, ότι επρόκειτο να τον συναντήσει.

«Επιπλέον το έκανα καθώς μεσούσης μιας δυναμικής προεκλογικής εκστρατείας που πηγαίνει πολύ καλά, αυτό (το ταξίδι) δεν ήταν και τόσο εύκολο να πραγματοποιηθεί» τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ, μεγιστάνας του κτηματομεσιτικού τομέα και πρώην πρωταγωνιστής τηλεοπτικής εκπομπής ριάλιτι που προηγείται στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2016.

Η απόφαση αυτή ελήφθη λίγες ημέρες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε την παγκόσμια κατακραυγή προτείνοντας να απαγορευτεί η είσοδος στην χώρα των μουσουλμάνων, περιλαμβανομένων των μεταναστών και προσφύγων, φοιτητών και τουριστών μετά την επίθεση της περασμένης εβδομάδας στην Καλιφόρνια που διέπραξαν δύο μουσουλμάνοι, οι οποίοι σύμφωνα με τις αρχές είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί.

Στη Βρετανία μάλιστα ένα κείμενο διαμαρτυρίας με αίτημα την απαγόρευση της εισόδου του Τραμπ στην χώρα συγκέντρωσε περισσότερες από 450.000 υπογραφές έως σήμερα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:42