search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:27
MENU CLOSE

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδρίαση – “μασάζ” υπό τη σκιά του ασφαλιστικού

12.12.2015 07:15
ΣΥΡΙΖΑ προς ΝΔ για τα περί «μετακόμισης» Τσίπρα στα Λεγραινά: Αντί για ανοησίες, ασχοληθείτε με το ΕΣΥ - Media

Με αντικείμενο το επικείμενο συνέδριο και τις πολιτικές εξελίξεις συνεδριάζει σήμερα και αύριο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα ανοίξει τις εργασίες της με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

 

Με αντικείμενο το επικείμενο συνέδριο και τις πολιτικές εξελίξεις συνεδριάζει σήμερα και αύριο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα ανοίξει τις εργασίες της με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Με δεδομένο ότι τα δύσκολα για τον πρωθυπουργό παραμένουν μπροστά η συνεδρίαση αποκτά και χαρακτήρα «μασάζ» στα κομματικά στελέχη, τα οποία καλούνται να υπερασπιστούν δύσκολα μέτρα στις οργανώσεις του κόμματος και στην κοινωνία.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να διαβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια να μην υπάρξουν περικοπές στις κύριες συντάξεις, ενώ θα εστιάσει στην ευκαιρία που της δίνεται να εφαρμόσει το «παράλληλο πρόγραμμά» της, στο πλαίσιο του οποίου περιλαμβάνεται το Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια ενώ από Δευτέρα έρχεται και πολυνομοσχέδιο με ρυθμίσεις υπέρ της κοινωνίας στους τομείς που αφορούν την υγεία, την παιδεία, την ανθρωπιστική κρίση και τη δημόσια διοίκηση.Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός έχει ήδη ξεκινήσει το μασάζ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς από την Πέμπτη είχε συναντήσεις με τους βουλευτές της Κεντρικής Μακεδονίας και των νησιών, ενώ χθες συναντήθηκε με τους βουλευτές της Θεσσαλίας, οι οποίοι κατά πληροφορίες του μετέφεραν την ανησυχία τους για τις επικείμενες αλλαγές στη φορολόγηση των αγροτών. 

Στόχος είναι αυτός ο κύκλος επαφών να ολοκληρωθεί μέχρι τις γιορτές καθώς μετά η κυβέρνηση εισέρχεται στην τελική ευθεία για την ψήφιση του ασφαλιστικού και την πρώτη αξιολόγηση. Να σημειωθεί ότι όσον αφορά το πακέτο με τα 13 προαπαιτούμενα που έκλεισε χθες το βράδυ, και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια ανοιχτό μένει το σκέλος που αφορά στο ζήτημα της πώλησης σε funds στεγαστικών δανείων α’ κατοικίας, καταναλωτικών δανείων και δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση επιθυμεί γι’ αυτές τις κατηγορίες δανείων να μείνουν εκτός πώλησης σε funds, προκειμένου να αποφευχθούν κοινωνικές αντιδράσεις. Προς το παρόν δόθηκε παράταση στην κυβέρνηση ως τις 15 Φεβρουαρίου προκειμένου να επανεξεταστεί το πλαίσιο που θα ισχύσει γι’ αυτές τις κατηγορίες κόκκινων δανείων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:27