search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:18
MENU CLOSE

Greenpeace: «Κύριε Πρωθυπουργέ σας καλούμε να αποφασίσετε σε ποια πλευρά της ιστορίας θα εντάξετε την Ελλάδα»

14.12.2015 12:53
«Εσύ και εγώ είμαστε ομάδα» - Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα συνάντησε την Γκρέτα Τούνμπεργκ (Video) - Media
Με ανοικτή επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα ο γενικός διευθυντής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace, Νίκος Χαραλαμπίδης, καλεί τον πρωθυπουργό με αφορμή την ιστορική συμφωνία που επετεύχθη στη Διάσκεψη για το Κλίμα στο Παρίσι, να αναθεωρήσει την πολιτική στήριξης των ορυκτών καυσίμων

 

Με ανοικτή επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα ο γενικός διευθυντής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace, Νίκος Χαραλαμπίδης, καλεί τον πρωθυπουργό με αφορμή την ιστορική συμφωνία που επετεύχθη στη Διάσκεψη για το Κλίμα στο Παρίσι, να αναθεωρήσει την πολιτική στήριξης των ορυκτών καυσίμων να ευθυγραμμίσει την ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας με τη Συμφωνία στο Παρίσι για τερματισμό των ορυκτών καυσίμων ως το 2050.

Η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση καλεί τον πρωθυπουργό να προχωρήσει:

-Στην ακύρωση των προγραμματισμένων κατασκευών νέων λιγνιτικών και πετρελαϊκών μονάδων.

-Στην οριστική στροφή της χώρας στην εκμετάλλευση του πραγματικού της πλούτου: των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της εξοικονόμησης ενέργειας.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα ο Νίκος Χαραλαμπίδης «έχετε την ευκαιρία να γίνετε ο πρώτος πρωθυπουργός της Ελλάδας που θα ανακοινώσει το τέλος των ορυκτών καυσίμων και θα ανακατευθύνει τα διαθέσιμα κονδύλια της χώρας σε επενδύσεις πραγματικού εκσυγχρονισμού της οικονομίας σε νέες και καθαρές τεχνολογίες. Επενδύσεις που έχουν στο επίκεντρο τους πολίτες και τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και όχι τα συμφέροντα μίας ξεπερασμένης βιομηχανίας με ημερομηνία λήξης».

Το ελληνικό γραφείο της Greenpeace υπογραμμίζει ότι για πρώτη φορά στην ιστορία, όλες οι χώρες αποφάσισαν από κοινού τον μηδενισμό των επικίνδυνων εκπομπών των αερίων  του θερμοκηπίου (εκ των οποίων τα 2/3 περίπου προέρχονται από την καύση ορυκτών καυσίμων) κάποια στιγμή στο δεύτερο μισό του αιώνα.

Επί της ουσίας, τα παραπάνω σημαίνουν ότι για πρώτη φορά οι χώρες έδωσαν την έγκρισή τους για τερματισμό της χρήσης των ορυκτών καυσίμων περίπου μέχρι τα μέσα του αιώνα, όπως άλλωστε επιβεβαιώνει η σχετική επιστημονική έκθεση του ΟΗΕ ότι απαιτείται για επίτευξη του στόχου του 1,5°C.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:18