search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:58
MENU CLOSE

Δύο Κορυφαίες Διακρίσεις για τη ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT στα Greek Exports Awards

14.12.2015 15:39
Δύο Κορυφαίες Διακρίσεις για τη ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT στα Greek Exports Awards - Media

Το κορυφαίο εξαγωγικό βραβείο της διοργάνωσης “TOP GREEK EXPORT COMPANY” ως η μεγαλύτερη ελληνική εξαγωγική εταιρία παρέλαβε ο CEO της εταιρίας Βασίλης Μπίλλης από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Οικονομίας και Τουρισμού κ. Ηλία Ξανθάκο

 

Με δύο βραβεία διακρίθηκε η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT – μέλος του Ομίλου Olympia, συμφερόντων Πάνου Γερμανού, στο πλαίσιο των Greek Exports Awards 2015, που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel, υπό την παρουσία ανώτατων κυβερνητικών αξιωματούχων και στελεχών της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Η εταιρεία απέσπασε την κορυφαία διάκριση του θεσμού και βραβεύτηκε με το «TOP GREEK EXPORT COMPANY», ως  ο καλύτερος έλληνας εξαγωγέας της χρονιάς μετά από συνολική έρευνα και αξιολόγηση της σχετικής Επιτροπής και την ψηφοφορία περισσοτέρων από 8.000 συμμετεχόντων σε αυτή, ενώ παρέλαβε το GOLD βραβείο και για άλλη μία κορυφαία διάκριση ως «ΤOP INDUSTRIAL COMPANY» ως η κορυφαία ελληνική βιομηχανία.  Η SUNLIGHT, μία αμιγώς ελληνική εταιρεία, εδώ και 24 χρόνια έχει ξεκινήσει ένα σημαντικό ταξίδι με προορισμό τη διεθνή επιχειρηματική σκηνή. Μέσα από ένα προσεκτικά σχεδιασμένο στρατηγικό πλάνο εξάγει το 98% της παραγωγής της στις διεθνείς αγορές, σε περισσότερες από 100 χώρες στις 5 ηπείρους. Με οργάνωση, τεχνογνωσία, επιμονή και την ενέργεια των 620 ανθρώπων της, η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT έχει καταφέρει να αποτελεί το 2ο μεγαλύτερο εργοστάσιο Παραγωγής Βιομηχανικών Μπαταριών στην Ευρώπη.

Η SUNLIGHT, μέσα από τη συνολική πορεία της στα 24 χρόνια ύπαρξής της, θεωρείται πλέον ένα success story «made in Greece». Σήμερα η εταιρεία απασχολεί 620 εργαζόμενους, δημιουργεί 1.200 έμμεσες θέσεις εργασίας και συμβάλλει στην ανάπτυξη τεχνογνωσίας σε ένα κύκλο συνεργαζόμενων εταιρειών που ενισχύουν την τοπική βιομηχανία. Ταυτόχρονα, τόσο η καινοτομία που χαρακτηρίζει κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας, όσο και οι στρατηγικές εμπορικές συνεργασίες σε όλο τον κόσμο, την έχουν αναδείξει ως τη 2η μεγαλύτερη εργοστασιακή μονάδα στην Ευρώπη, σε ποσότητα παραγωγής βιομηχανικών μπαταριών. Η διπλή βράβευση της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT συνιστά απόρροια της υλοποίησης ενός δυναμικού επενδυτικού πλάνου, που επικεντρώνεται στην προσφορά προστιθέμενης αξίας και τεχνογνωσίας στο ελληνικό επιχειρείν και δη στη Βόρεια Ελλάδα, παράλληλα με τη σημαντική συμβολή στην εγχώρια οικονομία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT, κ. Βασίλης Μπίλλης κατά τη διάρκεια παραλαβής των βραβείων δήλωσε σχετικά: «Η σημερινή μας κορυφαία διάκριση στο θεσμό των Greek Export Awards αποτελεί αναγνώριση της εξωστρεφούς μας πορείας και της συνεχούς επένδυσης στη συστηματική βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μας, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, μέσα από την παραγωγή καινοτομικών βιομηχανικών μπαταριών και διευρυμένων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας. Κόντρα σε εκείνους που θέλουν την Ελλάδα μια μικρή χώρα, με περιορισμένες προοπτικές και δυναμική, η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT αποδεικνύει πώς το ελληνικό επιχειρηματικό πνεύμα μπορεί να μεταμορφώνει εταιρίες  σε παγκόσμιους βασικούς πρωταγωνιστές».

Τα Greek Exports Awards διοργανώνονται από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ-ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την Ethos Events και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ. Ο θεσμός των βραβείων έχει ως σκοπό να επιβραβεύσει τις βέλτιστες πρακτικές στην εξαγωγική δραστηριότητα, όπως επίσης τις ιδέες και τις συνεργασίες μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:54