search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:10
MENU CLOSE

Έξω από το υπ. Εργασίας παραμένουν οι πενταμηνίτες – Σύσκεψη το απόγευμα για το μέλλον των κινητοποιήσεων

16.12.2015 11:55
Έξω από το υπ. Εργασίας παραμένουν οι πενταμηνίτες - Σύσκεψη το απόγευμα για το μέλλον των κινητοποιήσεων - Media

Έξω από το υπουργείο Εργασίας παραμένουν οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν στις 12 Δεκεμβρίου και, αν δεν ανανεωθούν, θα επιστρέψουν στον βάλτο της ανεργίας.

Έξω από το υπουργείο Εργασίας παραμένουν οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν στις 12 Δεκεμβρίου και, αν δεν ανανεωθούν, θα επιστρέψουν στον βάλτο της ανεργίας.

Οι πενταμηνίτες διαμηνύουν ότι είναι αποφασισμένοι να περάσουν τα Χριστούγεννα έξω από το υπουργείο Εργασίας, διεκδικώντας την παράταση των προγραμμάτων και την εξασφάλιση σταθερής δουλειάς με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ασφαλιστική και υγειονομική κάλυψη.

Αγωνίζονται, όπως αναφέρουν, για κατάργηση κάθε ενοικιαζόμενης προσωρινής και ελαστικής εργασίας και ζητούν μόνιμο προσωπικό στους δήμους και σε όλο το δημόσιο.

Το πρωί οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα του δήμου Καλλιθέας πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό του Δημαρχείου, ενώ αργότερα μεταφέρθηκαν στο υπ. Εργασίας για να στηρίξουν την κινητοποίηση.

Στις 18:00 οι πενταμηνίτες καλούν σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλους τους δήμους του λεκανοπεδίου.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι που κατασκηνώνουν επί της οδού Σταδίου ζητούν κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να αντέξουν στο κρύο.

Στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας απασχολούνται περίπου 32.000 άνθρωποι. Την περίοδο που «τρέχουν» τα συγκεκριμένα προγράμματα έχουν δει το φως της δημοσιότητας πολλές καταγγελίες για συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, που περιλαμβάνουν αυθαιρεσίες από την πλευρά των δημοτικών αρχών (μέχρι και χειροδικία σε βάρος πενταμηνίτη) μέχρι σοβαρότατους τραυματισμούς, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που οι εργαζόμενοι τοποθετούνται σε επικίνδυνα πόστα χωρίς να έχουν λάβει την απαιτούμενη εκπαίδευση ή χωρίς να τους έχει παρασχεθεί ο απαιτούμενος εξοπλισμός. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24