search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:11
MENU CLOSE

Φωτογραφίες που εξοργίζουν: Βρέφη ζωσμένα με χειροβομβίδες στην υπηρεσία του ISIS (Photos)

16.12.2015 14:58
ΗΠΑ: Πάνω από 100 τζιχαντιστές στη Συρία έχουν δραπετεύσει από τις φυλακές - Media

Οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες αθώων παιδιών και βρεφών ζωσμένα με χειροβομβίδες και έτοιμα για πόλεμο

 

 

Οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες αθώων παιδιών και βρεφών ζωσμένα με χειροβομβίδες και έτοιμα για πόλεμο

Τι και εάν είναι αθώα παιδιά. Τι και εάν θα έπρεπε να παίζουν με αυτοκινητάκια και νεροπίστολα. Δεν έχει καμία σημασία για τους τζιχαντιστές του ISIS. Τα προτιμούν να είναι ζωσμένα με χειροβομβίδες, να κρατούν καλάσνικοφ και να γίνουν οι συνεχιστές του χαλιφάτου, των επόμενων χρόνων.

Η μια φωτογραφία δείχνει ένα αγοράκι που είναι δεν είναι 3-4 χρονών. Στέκεται και χαμογελάει μπροστά από ένα βαρύ οπλοπολυβόλο. Από τον μικρό του ώμο κρέμεται μια δεσμίδα από σφαίρες, ενώ με το δεξί χεράκι του κρατάει έναν ασύρματο.

Μια άλλη δείχνει ένα παιδάκι παρόμοιας ηλικίας να κάθεται μπροστά από τρία καλάσνικοφ, να έχει στερεώσει ακόμη ένα ανάμεσα στα ποδαράκια του και με το χεράκι του να κάνει την χαρακτηριστική κίνηση των τζιχαντιστών, όπου ο δείκτης τους τεντωμένος δείχνει τον ουρανό και τον Αλλάχ.

Η τρίτη φωτογραφία είναι και η πιο χυδαία και προκαλεί απίστευτο αποτροπιασμό. Απαθανατίζει ένα μωράκι όχι μεγαλύτερο από 5 -6 μηνών, το οποίο φοράει στο κεφάλι μια μαντίλα που φορούν οι τζιχαντιστές με στίχους από το Κοράνι. Όμως το μωράκι είναι ζωσμένο με μια χειροβομβίδα.

Η επόμενη είναι και η πιο γνωστή. Σε αυτή με φόντο τη μαύρη σημαία του ISIS, ένα παιδάκι κρατάει μαχαίρι και ετοιμάζεται να αποκεφαλίσει ένα λούτρινο αρκουδάκι. Αυτό το κάνουν τα μέλη του ISIS, προκειμένου τα παιδιά να εξοικειωθούν με τη βία και όταν έρθει η στιγμή και τους ζητηθεί, να μη διστάσουν να κόψουν το λαιμό κάποιου αιχμαλώτου.

Αυτή τη στιγμή στα όρια του Χαλιφάτου λειτουργούν τουλάχιστον 5 στρατόπεδα εκπαίδευσης παιδιών και εφήβων και εκείνο που βρίσκεται στην πόλη Ράκα έχει την ονομασία Μπιν Λάντεν. Οι τζιχαντιστές ενθαρρύνουν τους γονείς στα εδάφη που έχουν καταλάβει να στέλνουν τα παιδιά τους σε αυτά τα στρατόπεδα.

Η διάρκεια της εκπαίδευσης των παιδιών και των εφήβων είναι σε πρώτο στάδιο 6 εβδομάδες και ακολουθεί εκπαίδευση σε τακτικές πολέμου και σε όπλα που διαρκεί 90 επιπλέον ημέρες. Από εκεί και μετά τα παιδιά είναι στη διάθεση των τζιχαντιστών. Μόνο σε περιόδους που το ISIS έχει μεγάλες απώλειες στη μάχη, τότε η εκπαίδευση διαρκεί μόνο 45 ημέρες και από κει και μετά τα άπειρα παιδιά στέλνονται στη μάχη. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:11