01/04/2020 08:49:19

Κλιμακώνουν τις ενέργειές τους οι ΗΠΑ για να πλήξουν τα οικονομικά του Ισλαμικού Κράτους

Κλιμακώνουν τις ενέργειές τους οι ΗΠΑ για να πλήξουν τα οικονομικά του Ισλαμικού Κράτους - Media

 

H αμερικανική κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρό της ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα πετρελαίου που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος, όπως επίσης και τις οικονομικές συναλλαγές της τζιχαντιστικής οργάνωσης, προκειμένου να δυσχεράνει τις εισοδηματικές ροές της, ενέργειες που αναμένεται να διευρυνθούν σύντομα, γνωστοποίησε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες... Τις προσεχείς εβδομάδες θα υπάρξει εντατικοποίησή τους» δήλωσε ο Άνταμ Σούμπιν, ο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας και οικονομικής κατασκοπείας, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Ο Σούμπιν επισήμανε επιπλέον ότι αναμένει ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα εγκρίνει σχέδιο ψηφίσματος που θα προβλέπει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος του Ισλαμικού Κράτους και θα προτρέπει όλες τις χώρες «να ποινικοποιήσουν πλήρως» την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.