search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:36
MENU CLOSE

Φώφη Γεννηματά στο Σπόρτινγκ: Η εποχή λεηλασίας του χώρου μας παρήλθε….

16.12.2015 20:53
Φώφη Γεννηματά στο Σπόρτινγκ: Η εποχή λεηλασίας του χώρου μας παρήλθε…. - Media

Ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία και μακριά από προεκλογική συγκυρία, που συσπειρώνει αντικειμενικά τους πολίτες, έμειναν στη Χαριλάου Τρικούπη από το κάλεσμα της Δημοκρατικής συμπαράταξης το απόγευμα της Τετάρτης στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτινγκ.

 

Ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία και μακριά από προεκλογική συγκυρία, που συσπειρώνει αντικειμενικά τους πολίτες, έμειναν στη Χαριλάου Τρικούπη από το κάλεσμα της Δημοκρατικής συμπαράταξης το απόγευμα της Τετάρτης στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτινγκ.

Η εκδήλωση που ολοκληρώθηκε με την ομιλία της επικεφαλής της Συμπαράταξης και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, τον χαιρετισμό του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλο και  τον εκπρόσωπο από τις Κινήσεις Πολιτών στο χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας Ν. Διακουλάκης αποτελεί μια προσπάθεια αποκατάστασης της πολιτικής συμμαχίας με τους πολίτες στα μεγάλα αστικά κέντρα. Κι αυτό γιατί εκτιμούν ότι αν δεν επικεντρώσουν στα μεγάλα αστικά κέντρα δεν έχουν ελπίδες ανάκαμψης. Επειδή, λοιπόν, στην Δημοκρατική Συμπαράταξη εκτιμούν ότι επίκεινται μέσα στο επόμενο εξάμηνο πολιτικές εξελίξεις και φροντίζουν εγκαίρως να πάρουν θέση μάχης.  

Στην ομιλία της η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε αρχικά στο ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας στις μέρες μας:  «Η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή Σοσιαλδημοκρατική παράταξη. Εμείς θα τη χτίσουμε. Όλοι μαζί, με ενότητα, συλλογικότητα, με δύναμη, με πίστη και αισιοδοξία. Εμείς που αντέξαμε στα δύσκολα» είπε και σημείωσε:

«Είμαστε έτοιμοι για νέους αγώνες, ανανεωμένοι σε πρόσωπα και ιδέες. Αποφασισμένοι να δουλέψουμε, να ανοίξουμε νέους, προοδευτικούς δρόμους και να τους περπατήσουμε μαζί.  Πριν λίγους μήνες κάποιοι νόμιζαν πως ο χώρος μας «τελείωσε», πως περνάμε στο πολιτικό περιθώριο. Στις εκλογές πήραν την πρώτη απάντηση. Σήμερα προχωράμε μαζί. Για προοδευτικές λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα, που θα δώσουν και πάλι Ελπίδα στις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Η εποχή της λεηλασίας των δυνάμεών μας τελείωσε οριστικά. Η συμμετοχή σας δυναμώνει την προσπάθεια που ξεκίνησε το καλοκαίρι.»

Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη επέστρεψε δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο, σύμφωνα με την κ. Γεννηματά: «Επιστρέψαμε δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο. Ορθώνουμε το ανάστημά μας απέναντι στα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής. Δημιουργούμε το μεγάλο συνασπισμό των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Μέρα με τη μέρα διευρύνουμε το ζωτικό μας χώρο. Ένα Πατριωτικό, Ευρωπαϊκό, Δημοκρατικό, Προοδευτικό Ρεύμα με αναφορές στο Δημοκρατικό Σοσιαλισμό, την Κεντρο-Αριστερά και τη Ριζοσπαστική Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία.»

Αναφερόμενη στον ρόλο του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε: «Εμείς, το ΠΑΣΟΚ είμαστε οι φορείς μίας μεγάλης Παράδοσης που ξεκινά από το Χαρίλαο Τρικούπη, και το μεταρρυθμιστικό του έργο, συνεχίζει με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και την εθνική ολοκλήρωση, τον Νικόλαο Πλαστήρα και το Γεώργιο Παπανδρέου και βέβαια τον Ανδρέα Παπανδρέου.»

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι έχει ολοκληρωτικά εγκλωβιστεί στην μέγγενη του μνημονίου της και μέρα με την μέρα, μέτρο με το μέτρο οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ κάνουν σημαία τους το Μνημόνιο. «Έχουν γίνει συνειδητά μνημονιακοί. Είναι επιλογή τους γιατί είναι αδύναμοι να σχεδιάσουν, να διαπραγματευτούν να προβάλουν επιχειρήματα να χαράξουν στρατηγική μεταρρυθμίσεων, να εγγυηθούν λύσεις. Αντί της πραγματικής διαπραγμάτευσης στήνουν επικοινωνιακά σκηνικά γνωρίζοντας από πριν ότι θα παραδοθούν άνευ όρων. Μόνο που το ψέμα και η διγλωσσία έχουν κοντά ποδάρια. Και εξοργίζουν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.»

Το τι θέλει, ξέρει ή μπορεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι πια φανερό σε όλους, τόνισε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: «Κανείς δεν μπορεί να συνεχίσει να υποκρίνεται ότι δεν το αντιλαμβάνεται. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς. Έχουμε τονίσει ότι η Αντιπολίτευσή μας θα είναι δυναμική και μαχητική, αλλά ταυτόχρονα αξιόπιστη και προγραμματική!

Δεν πρόκειται λοιπόν να υιοθετήσουμε τις λογικές των ύβρεων, των προπηλακισμών, της ισοπέδωσης των πάντων όπως έκαναν ως αντιπολίτευση οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ούτε βέβαια πρόκειται να ταυτιστούμε με την δεξιά. Δεν λέμε «όχι» σε όλα που θέλει η Δεξιά για να πάρει την ρεβάνς. Δε λέμε «ναι» σε όλες τις απαιτήσεις της τρόικας.

Αλλά δεν πρόκειται να εγκλωβιστούμε μόνο στην συζήτηση για το Μνημόνιο και την εφαρμογή του. Ας σταματήσει αυτή η σπέκουλα για την δήθεν ασυνέπεια μας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:21