search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:35
MENU CLOSE

Τη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας -Τουρκίας για το προσφυγικό υπογράμμισαν Τσίπρας και Νταβούτογλου

17.12.2015 11:16
Τη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας -Τουρκίας για το προσφυγικό υπογράμμισαν Τσίπρας και Νταβούτογλου - Media

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου για το προσφυγικό ζήτημα, στις Βρυξέλλες.

 

 

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου για το προσφυγικό ζήτημα, στις Βρυξέλλες.

Μιλώντας προς τους δημοσιογράφους λίγο πριν τη συνάντηση, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε τη σημασία συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τον έλεγχο των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

«Διαπίστωσα χθες την πρόοδο στην κατασκευή των hotspots και είμαι σήμερα στις Βρυξέλλες για μια δύσκολη Σύνοδο, αλλά πρόκειται για μια σημαντική ευκαιρία να συναντηθούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις. Όπως γνωρίζετε έχουμε ένα βεβαρημένο πρόγραμμα ελληνοτουρκικών επαφών για τους επόμενους τρεις μήνες. Πρώτον, όσον αφορά τη συνεργασία μας με στόχο να μειωθούν οι προσφυγικές ροές και ιδίως οι μεταναστευτικές. Το ζήτημα αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας, για την Ευρώπη και για τις ευρωτουρκικές σχέσεις. Ταυτόχρονα, έχουμε μια πολύ γεμάτη ατζέντα όσον αφορά τις διμερείς μας σχέσεις, τον ευρύτερο διάλογό μας στη βάση του διεθνούς δικαίου. Μια ατζέντα που είναι ακόμα πιο σημαντική δεδομένης της αυξανόμενης αστάθειας στην περιοχή μας. Ως εκ τούτου, εκτιμώ ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχουμε ακόμα μια ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρωθυπουργός συμφώνησε στην ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα να συναντηθούν το επόμενο διάστημα, είτε στην Άγκυρα, είτε στην Κωνσταντινούπολη, είτε στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο άνδρες μεταβαίνουν στην αυστριακή Πρεσβεία όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ 8 ηγετών της ΕΕ (Αυστρίας, Γερμανίας, Λουξεμβούργου, Βελγίου, Ολλανδίας, Σουηδίας, Φινλανδίας και Ελλάδας) και του Τούρκου πρωθυπουργού. Η συνάντηση αφορά το εθελοντικό πρόγραμμα μετεγκατάστασης Σύρων προσφύγων από την Τουρκία προς ενδιαφερόμενα κράτη-μέλη της ΕΕ που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρουσία του προέδρου της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Άγνωστο παραμένει προς το παρόν, αν τελικά θα παραβρεθεί στη συνάντηση ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:35