search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:19
MENU CLOSE

Βρετανή καταδικάζεται σε φυλάκιση για σκόπιμη αποβολή εμβρύου

18.12.2015 07:40
Βρετανή καταδικάζεται σε φυλάκιση για σκόπιμη αποβολή εμβρύου - Media

Μία γυναίκα που πήρε φάρμακο για να διακόψει την εγκυμοσύνη της, επειδή δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει το άγχος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και έξι μηνών.

 

Μία γυναίκα που πήρε φάρμακο για να διακόψει την εγκυμοσύνη της, επειδή δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει το άγχος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και έξι μηνών.

Το δικαστήριο του Newcastle στη Βρετανία, καταδίκασε την 24χρονη Natalie Towers γιατί  εξολόθρευσε μία ζωή που ήταν έτοιμη να ξεκινήσει.

Η 24χρονη όπως αναγνώρισε το δικαστήριο πήρε δηλητήριο ενώ βρισκόταν στην 32 και 34 εβδομάδα της κύησης, πήρε το φάρμακο που προκάλεσε την αποβολή. Ο δικαστής είπε ότι αυτή η υπόθεση δεν έχει να κάνει με τη γενική ηθικότητα ή το δικαίωμα στην έκτρωση, ο νόμος είναι σαφής και θα μπορούσε να αναζητήσει μεθόδους έκτρωσης πριν από τις 24 εβδομάδες. Στις 24 εβδομάδες υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να επιβιώσει ένα μωρό εάν γεννηθεί πρόωρα.

Ο δικαστής είπε ότι η 24χρονη γνώριζε ότι ήταν έγκυος, αλλά αποδέχθηκε το ενδεχόμενο να μην ήξερε ακριβώς σε ποια εβδομάδα της κύησης βρισκόταν.

Το θέμα έχει ανακινήσει το διάλογο για τις εκτρώσεις και η συμβουλευτική υπηρεσία για τις εγκύους στη Βρετανία, μετά το περιστατικό ανέφερε ότι οι έγκυες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αναζητούν τη βοήθεια των επαγγελματιών προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη νομοθεσία, όπως φάνηκε και από την απόφαση του δικαστηρίου, μπορεί να οδηγήσει στη φυλακή τις γυναίκες που αποφασίζουν να τερματίσουν μόνες τους την εγκυμοσύνη τους.

Η Kerry Abel, που υπερασπίζεται το δικαίωμα στην έκτρωση, είπε ότι δεν είναι λογικό να ποινικοποιούνται οι γυναίκες και δεν πιστεύει ότι αυτές οι υποθέσεις πρέπει να πηγαίνουν στο δικαστήριο και τονίζει ότι ένα μωρό είναι μωρό μόνο όταν γεννηθεί.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:17