search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:16
MENU CLOSE

Ανοίγει το «μαύρο κουτί» του ρωσικού αεροσκάφους– Αρνήθηκαν οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες να συμμετάσχουν στην έρευνα

18.12.2015 08:46
Ανοίγει το «μαύρο κουτί» του ρωσικού αεροσκάφους– Αρνήθηκαν οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες να συμμετάσχουν στην έρευνα - Media

Απαντήσεις στη ψυχροπολεμική διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού, αναμένεται να δώσει το «μαύρο κουτί».

 

Απαντήσεις στη ψυχροπολεμική διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού, αναμένεται να δώσει το «μαύρο κουτί».

Ο ρωσικός στρατός κάλεσε ειδικούς από 14 χώρες για να δουλέψουν πάνω στο «μαύρο κουτί» του ρωσικού βομβαρδιστικού προκειμένου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το πόρισμα, αλλά μόνο δύο από αυτούς αποδέχθηκαν την πρόσκληση.

Οι ειδικοί που αποδέχθηκαν την πρόσκληση να συμμετάσχουν στην έρευνα, η οποία αναμένεται να προσφέρει στοιχεία για την κατάρριψη, είναι από την Κίνα και τη Μεγάλη Βρετανία.

Τα τουρκικά μαχητικά κατέρριψαν το ρωσικό αεροσκάφος στις 24 Νοεμβρίου, την ώρα που πραγματοποιούσε επιθέσεις κατά στόχων τρομοκρατών, κοντά στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι το ρωσικό αεροσκάφος παραβίασε για 17 δευτερόλεπτα τον τουρκικό εναέριο χώρο και η κατάρριψη είναι απολύτως δικαιολογημένη. Από την πλευρά της η Μόσχα αρνείται ότι υπήρξε παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου και η ανάλυση του «μαύρου κουτιού» είναι πιθανό να δώσει στοιχεία για το ποια από τις δύο πλευρές έχει δίκιο.

Για αυτό το λόγο η ρωσική πλευρά έκανε έκκληση για όσο το δυνατό μεγαλύτερη διαφάνεια στην ανάλυση του «μαύρου κουτιού» του αεροσκάφους.

Το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής έρευνας μπορεί να δημοσιευθεί τη Δευτέρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24