search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:09
MENU CLOSE

Η αντιαεροπορική ρωσική ασπίδα που καλύπτει τη Μέση Ανατολή – Πύραυλοι και πολεμικά πλοία (Photos/Videos)

18.12.2015 15:02
Η αντιαεροπορική ρωσική ασπίδα που καλύπτει τη Μέση Ανατολή - Πύραυλοι και πολεμικά πλοία (Photos/Videos) - Media

H ρωσική ομοσπονδία μετά το περιστατικό κατάρριψης του Su-24 από τουρκικά F-16, έχει αναβαθμίσει την στρατιωτική της παρουσία στη Μέση Ανατολή, αναπτύσσοντας μερικά από τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα.

 

H ρωσική ομοσπονδία μετά το περιστατικό κατάρριψης του Su-24 από τουρκικά F-16, έχει αναβαθμίσει την στρατιωτική της παρουσία στη Μέση Ανατολή, αναπτύσσοντας μερικά από τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα.

Το πιο ισχυρό από αυτά είναι το αντιαεροπορικό σύστημα S-400.  Είναι αυτοκινούμενο και μπορεί να «κλειδώσει» στόχους που ταξιδεύουν με 17.000 χιλιόμετρα την ώρα, καθιστώντας το ικανό να αναχαιτίσει βαλλιστικούς στρατηγικούς πυραύλους.

Έχει ακτίνα δράσης που φτάνει τα 400 χιλιόμετρα, ανάλογα με τους πυραύλους που χρησιμοποιείτο κάθε στοιχείο.

Από τη βάση στη Λατάκεια οι S-400 καλύπτουν σχεδόν ολόκληρη τη Συρία, όλο το Λίβανο, τη βόρεια Ιορδανία και το βόρειο Ισραήλ καθώς και ένα μεγάλο κομμάτι της νότιας Τουρκίας.

Επίσης, έχει αναπτυχθεί στην θαλάσσια περιοχή της Λατάκειας η ναυαρχίδα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το καταδρομικό «Μόσκβα».

Το πλοίο φέρει το αντιαεροπορικό οπλικό σύστημα S-300, με ακτίνα δράσης 75 με 150 χιλιόμετρα ανάλογα τον πύραυλο. Συνολικά φέρει 64 τέτοιους πυραύλους.

Επίσης φέρει 2 μεγάλα ναυτικά πυροβόλα, τορπίλες, βόμβες βυθού και τον καταστρεπτικό P-1000 Vulkan, κατευθυνόμενο πύραυλό κατά σκαφών επιφανείας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15